Ingrediënten
Terrine van eendenlever met chorizo (Davigel), rodekool, half gedroogde tomaatjes (Gran’Tapas), stokbood, Belgium Waffle Syrup (Maître Jopil), balsamicosiroop, droge sherry, olijfolie (Valderrama)
Bereiding
Maak een chutney van rodekool. Kook sherry, Waffle Syrup en balsamico even op en laat afkoelen. Snijd het brood in schijven en gril met wat olie.
Dresseer bord met terrine en de rest van de ingrediënten.
Wijntip
Rebels de Batea white, Torres, DO Terra Alta, 2017
7 Magnifics is de fabrikant van deze Rebels de Batea Blanc 2016, een wijn witte met herkomstaanduiding Terra Alta met de 100% garnacha blanca-druiven. Alcoholgehalte: 13,5% vol. Expressief en evenwichtig. In de neus komt rijp fruit en een lichte rooktoets, een beetje gedroogde kruiden, bloemen. Onctueus in de mond met een optimale zuurgraad, met onder meer witte perzik en abrikoos. Aangename afdronk.
Gaat goed samen met kreeft, gamba’s, oesters, asperges, kip eend, harde kazen…