Ingrediënten
Rundscarpaccio (Davigel), pepers met roomkaas
(Gran’Tapas), basilicum, olijfolie (Valderrama), geschaafde oude kaas, mosterdzaadjes, zout, peper
Bereiding
Maak een saus in de blender met basilicum,
water, olie, zout en peper.
Schik de carpaccio op een bord en werk verder met rest af. Besprenkel met olie.
Wijntip
Vigneti del Vulture, Pipoli, DOC Anglianico, 2015
De druiven uit de gemeenten Acerenza, Barile en Maschito worden met de hand geplukt. De beste worden ontsteeld en lichtjes gekneusd. Na 5 dagen maceratie op 4 tot 5°C wordt de temperatuur op 22-24°C gebracht en begint de gisting. 60% gaat daarna voor 10 maanden in inox tanks en 40% in gebruikte vaten, waarna de wijn nog eens 3 maanden op fles veroudert. Alcoholgehalte: 13% vol. Helderrood met violette reflecties; sterke aroma’s van kersen en krieken, specerijen en vanille. Rijpe tannines en lange afdronk. Best met alle vleesgerechten en belegen kaas.