Brussel onthaalt op 11 en 12 maart voor het eerst een groot festival gewijd aan rum.

Een bijeenkomst waarop liefhebbers en nieuwsgierigen bijna 80 verschillende soorten rum zullen kunnen ontdekken en proeven. Talrijke producenten, zeven ‘masterclasses’, drie cocktailbars met professionele bartenders en mixologen en hun ‘signatuur’-cocktails, en een Rhum Shop staan op het programma.

Zeldzame, gerijpte of gearrangeerde rum, bedachtzame producenten en levendige ontmoetingen zullen ook deel uitmaken van de charmes van deze eerste ontmoeting. Bovendien hebben de organisatoren live jazz-lounge muziek en winkelkortingen toegevoegd voor de bezoekers van de beurs. De organisatoren kennen hun zaak, zoals de eigenaar van de winkel ‘Vinispirit’, Michel Van Hecke, lid van de UBB (Union of Belgium’s Bartenders), meermaals bekroond als Beste Bartender van België 2015, winnaar van de Grand Prix ‘Marie Brizard’, bronzen medaille op de Golden Cup in Taiwan, Beste Internationale Cocktail bij Remy Martin, winnaar van de Giffard Cup in België, …).

Het Brussels Rhum Festival vindt plaats in het ongebruikelijke kader van de voormalige Brunner Bank. Een locatie uit 1860, beschermd sinds 1995, die onder meer een indrukwekkende lokettenzaal herbergt. Een historische locatie die zelden toegankelijk is voor het grote publiek en die op zich al een bezoek waard is.

Last but not least & ‘Sherry on the cocktail’: 10 tickets worden aangeboden aan de lezers van Horeca Magazine. De eersten die een e-mail sturen naar de redactie (news@horecamagazine.be) zullen bij de gelukkigen zijn!

Brussels Rhum Festival – Wetstraat 78 – 1000 Brussel
www.brusselsrhumfestival.bewww.vinispirit.com

(JR)