Met trots presenteert Brussels Airlines haar culinaire samenwerking met de Belgische chef Tim Boury van Restaurant Boury(**) in Roeselare. Gedurende 2020 zal Tim, Chef Van Het Jaar in 2017, een gastronomische ervaring creëren voor de Business Class klanten van Brussels Airlines.

Na zijn koksopleiding aan Hotelschool Ter Duinen cultiveerde Boury zijn talent in restaurants als Comme Chez Soi, Belga Queen en Oud Sluis. De voormalige rechterhand van Sergio Herman opende op 28-jarige leeftijd zijn eigen restaurant. Amper een jaar later mocht hij al een eerste Michelin-ster op zijn revers spelden. In 2013 werd hij door Gault&Millau verkozen tot Beste Jonge Chef van het Jaar in Vlaanderen. De carrière van Boury verloopt in sneltreinvaart en kent het ene hoogtepunt na het andere. 2017 was voorlopig de grootste climax: hij stak de titel ‘Chef van het Jaar’ op zak én verzilverde een tweede Michelin-ster. Zijn missie, zegt hij, is om dezelfde visie die hij nastreeft in zijn restaurant, ook te brengen op een hoogte van 10 km in de lucht. 

Voor het eerste kwartaal heeft Tim een heerlijk menu samengesteld op basis van de typische kwaliteitsingrediënten waar zijn keuken bekend om staat. Eerder dit jaar presenteerde Brussels Airlines haar “Boutique hotel in de lucht”, met een nieuwe Business Class aan boord van DE langeafstandsvliegtuigen.

Bovendien lanceert Boury Bottled, het Boury gamma van spirits, likeuren en vermout, ook zijn eerste bier, dat gepaird zal worden bij de menu’s van Tim. Het Flavas-bier op basis van smaken en ingrediënten uit Tim’s keuken is hierbij de perfecte begeleidende drank.