Ingrediënten Panciotti

400 g tarwebloem, 4 eieren, 1 snuifje zout, olijfolie

 

Bereiding Panciotti

Meng de bloem in een grote kom, maak een putje en breek hierin de eieren. Doe het zout en de olijfolie erbij. Kneed met de hand tot een homogene bol. Wanneer het deeg kleeft, een beetje bloem bijvoegen. Wanneer het deeg te droog is, nat maken met water. Het deeg 1 uur in de koelkast leggen. Daarna het deeg zeer dun uitrollen of (liefst) door de pastamachine halen. Steek cirkels uit het deeg uit.

 

Ingrediënten Vulling

6 sint-jakobsnootjes, 6 scampi’s 16/20 zonder pantser, 2 el olijfolie, 5 g boter, 100 g ricotta, 1 snuifje nootmuskaat, peper, zout

 

Bereiding vulling

Maak, terwijl het deeg rust, de vulling: bak de sint-jakobs-nootjes 2 tot 3 minuten (volgens de grootte) aan elke kant in de boter en olijfolie. Snijd alles behalve de 2 sint-jakobs-nootjes fijn en vul maak ravioli. Kook ze gedurende 4 tot 8 minuten in water. Dien warm op met een kreeftenbisque en de overblijvende in schijfjes gesneden sint-jakobsnootjes.

 

Wijntip

DOMAINE MAS DE LA TOUR – BLANC

Het Domaine Mas de la Tour ondergaat de gunstige invloed van de Middellandse Zee. Het ‘terroir’ bestaat uit een dikke laag van vulkanische rots die de wortel van de wijnstokken belet om verder door te dringen.

De gebruikte druiven van deze witte wijn (Grenache en Chardonnay) zijn erg complementair. Ze geven kracht, verfijning en rondheid aan de wijn. Dit is te danken aan het proces waarbij de druiven een pneumatische druk ondergaan en in roestvrije stalen vaten onder gecontroleerde temperatuur verder rijpen.