Nieuwe truffelolijflolie

Al vanaf 1853 produceert de familie Valderrama kwaliteitsolijfolie in Montilla bij Cordoba. In 2000 kwam er bij Toledo een tweede olijfolie-hacienda, samen goed voor 75.000 olijfbomen. Hier gaan traditie en technologie hand in hand. Het resultaat is dan ook meer dan uitstekende olijfolie.

De olijven worden bij Valderrama niet geperst maar wel gecentrifugeerd volgens een eigen innovatief systeem. Het gehele productieproces van de olijfolie vindt plaats bij maximaal 18°C. Hoe lager de temperatuur, des te beter de kwaliteit van de olijfolie. Tanninegevoelige schilletjes worden binnen 1 minuut weg gecentrifugeerd. Hierdoor smaakt de olie niet bitter, blijft hij zeer zacht en zal nooit een gerecht gaan domineren.

De Spaanse producent van topkwaliteit olijfolie pakt uit met 2 nieuwe gamma’s. Valderrama is er na een lange periode van onderzoek in geslaagd om twee truffelolijfolies te ontwikkelen: Trufa Blanca Natural (met de Tuber Magnatum Pico vanuit Alba in Italië) en Trufa Negra Natural (met de Tuber Melanosporum uit Spanje). De truffels worden geïnfuseerd in Ocal-olijfolie van Valderrama, zonder enige toevoeging van scheikundige of andere additieven. Fred ten Kroode, Marketing Manager van Valderrama: “Tijdens de prestigieuze vakbeurs Wine Professional hebben grote aantallen chefs en koks deze nieuwe innovatie geproefd. Hun enthousiasme was overrompelend. Op het gebied van truffelolie wacht ons in 2018 een grote omwenteling. Eindelijk hoeven we geen essences meer.” De eerste topchef, die deze oliën proefde, was Thomas Bühner van driesterrenrestaurant La Vie in Osnabrück. Thomas reageerde zéér enthousiast.

www.valderrama.be