Ingrediënten

Ambachtelijke blend kroket van Duroc varken (Gastronello), pickles, wortelen,wittewijnazijn, sojasaus, gemalen zwarte peper, tijm, limoenzestes, kurkumapoeder, mosterdzaadjes,Délice de Leche(Maître Jopil)

Bereiding

Kook azijn, sojasaus, peper, tijm, zestes, kurkuma, mosterdzaadjes en Délice de Leche en laat even rusten.

Schil en snijd de wortelen in de lengte in dunne schellen, giet hierover de warme marinade en laat trekken in de koelkast.Mix pickles met wat water.Haal de wortelen uit de marinadeen schik op een bord. Frituur de kroket en reng alles samen.

Wijntip

Château de Nervers, Georges Duboeuf, AOC Brouilly, 2015

Eén van de belangrijkste wijnen uit de Beaujolais, van een domein van 47 ha op 300 meter hoogte, met een ondergrond van rose graniet. Deze wijn van de gamay noir is reflecterend purper van kleur. De lage zuurtegraad resulteert in een solide, ronde wijn. Delicate fruitige aroma’s van rode bessen, zwart fruit, onder meer kersen en pruimen. In de mond zachte tannines en minerale toets. Gaat goed samen met charcuterie, eend, bloedworst met appelmoes, lendenbiefstuk met sjalotjes enz.