De lente is in het land, maar ook in de zee! Want ja, ook de Noordzee volgt de seizoenen.
Van maart tot juni zijn volgende vissen op hun best: hondshaai, wulk en schelvis. Vis op het menu? Ga dan eens voor een minder bekende soort en verras jezelf en je gasten.

Met de campagne ‘Vis van het seizoen’ willen de NorthSeaChefs mensen bewust maken van de rijkdom die de Noordzee biedt. Net zoals bij groenten en fruit volgen vissen de seizoenen en dat heeft een invloed op de beschikbaarheid. Waarom niet in de winter meer kiezen voor steenbolk en in de zomer voor heek? De seizoenen volgen, dat is kiezen voor duurzaamheid en eten wat de natuur ons geeft.

Wist je dat*

  • Er 53 soorten vis zwemmen in de Noordzee?
  • Het merendeel van de geconsumeerde vissen nog steeds van het buitenland komt? Maar liefst 42% van de invoer van visserijproducten komt daarnaast van buiten de Europese Unie.
  • Vissers voor 1kg gevangen schelvis slechts 1/6e van de prijs van 1 kg tong krijgen?

We moeten eten wat de visser vangt,
niet laten vangen wat wij willen eten

Meer weten over NorthSeaChefs en hun activiteiten? Volg ons op Facebook, Instagram of bezoek onze website: www.northseachefs.be

*Bronnen: Visserijrapport 2020, Departement Landbouw en Visserij Vlaanderen.
Rapport De Belgische zeevisserij 2020 – Aanvoer en besomming, Departement Landbouw en Visserij Vlaanderen.