We gaan hoe dan ook open:

Op sociale media laten tal van restauranthouders weten dat ze vastbesloten zijn om hun zaak hoe dan ook op 1 mei te openen. Hoewel de datum onder voorbehoud werd aangekondigd hebben de professionals aan het einde van hun Latijn lang naar deze deadline uitgekeken. Ze konden dan ook niet anders dan dit zien als een belofte.

De emmer is vol. Te veel uitgestelde deadlines, te veel onrecht. Alle sectoren zijn open of openen geleidelijk aan, alleen de horeca moet gesloten blijven terwijl iedereen weet dat de horecaprofessionals veel meer zekerheid kunnen bieden voor een uitlaatklep in alle veiligheid dan illegale evenementen.

In de media:

De traditionele media (kranten, radio, tv) verspreiden het nieuws over deze dreigende opstand zeer uitgebreid, sommigen drukken hierbij zelfs openlijk hun goedkeuring uit, anderen op zijn minst een bepaalde welwillendheid.

Ministers uit alle uithoeken, burgemeesters uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië, ze bevestigen allemaal dat ze het openen van de terrassen niet zullen tegenhouden. De opstand spreidt zich uit over heel België.

Op sociale media:

Er vormen zich groepen van duizenden mensen (professionals uit de horeca en klanten) die vastbesloten zijn om van zich te laten horen.

IS LUISTEREN NAAR HEN NIET DE ENIGE MANIER OM TE VOORKOMEN DAT DE BOM BARST?

In Brussel, Vlaanderen en Wallonië:

Honderd horecaondernemers in één video:

Collectif Wallonie Horeca:

Facebook event – Grand Opening HORECA #IMay : https://fb.me/e/3qix4fwxT

De horeca van Basse-Meuse:

Vereniging Resto Bar:

https://unionhorecabruxelles.us2.list-manage.com/subscribe?u=3455302535cb60ee4f5610acc&id=352a2efceb&fbclid=IwAR00jtqpvvye6-YK9HgH8BfRGXyswvNhqKvfhUnQqkv9QaJ7qq1hA5RjHJc

Federatie Horeca Brussel:

www.opendehoreca.be/

1MAY: (Met een online inschrijvingsformulier)

https://doodle.com/poll/w2ttu4id387dz629?utm_source=poll&utm_medium=link&fbclid=IwAR28E_UgBfDM6NmqsNL76sUFpTfv-Uja6RPkKSdatxRb1j-qE2QuF3h4fS4

Open de Horeca :

https://www.facebook.com/hashtag/opendehoreca

enz.