Vino Magazine organiseert samen met de Concours Mondial van Brussel en met Riedel en BottleAdvice.com als partners, de tweede editie van de BBT-Open. BBT staat voor Best Blind Taster, ‘Open’ staat voor het feit dat de wedstrijd toegankelijk is voor zowel geoefende wijnliefhebbers als professionals (sommeliers, wijndocenten, wijnhandelaren, chefs en andere werknemers uit de horeca…).

De BBT-Open draait rond de verraderlijkste en tegelijk meest opwindende proef die er in de wijnwereld bestaat, namelijk het blind herkennen van wijnen. De deelnemers krijgen 60 minuten om 10 Europese wijnen te identificeren volgens druivenras (8 punten), appellatie (3 punten of 1 punt), land (5 punten), oogstjaar (2 punten) en rijpingstechniek (2 punten).

Na correctie van de kopieën van het eerste deel zullen 3 finalisten worden geselecteerd voor een individuele blinde proeverij in levenden lijve.

De laureaat zal een jaar lang de titel dragen van Best Blind Taster of the Year (in European Wines) en ontvangt een diploma, een trofee, een selectie als jurylid van de Concours Mondial van Brussel en meerdere prijzen.

Noteer de data

De trainingssessies vinden plaats op 23 en 25 april. De wedstrijd zelf vindt plaats op 12 juni. Inschrijvingen zijn mogelijk vanaf nu. De wedstrijd houdt rekening met de sanitaire maatregelen.

Voor meer informatie,  neemt u contact op via bbto@vinopres.com