De Nationale selectie voor de chef zal plaatvinden op zondag 21 november 2021 op Horeca Expo Gent.

Bocuse d’Or is dé meest prestigieuze culinaire wedstrijd ter wereld. Naast een kookwedstrijd is het ook een menselijk avontuur dat talentvolle chefs samenbrengt en verder begeleidt op hun weg naar het sterrendom.

Elke professionele Belgische kok kan deelnemen. Hij/Zij zal geassisteerd worden voor deze Belgische finale door een eigen commis van maximum 21 jaar.

De laureaat van deze selectie zal België mogen vertegenwoordigen op de Europese Finale Bocuse d’Or samen met een toegewezen commis geselecteerd uit de wedstrijd Belgian Bocuse d’Or Commis Challenge.

Het geselecteerd team krijgt ruggensteun (financieel, logistiek…) van het nationaal comité Belgian Bocuse d’Or Academy. Meer info op www.bocusedor.be

 Thema’s Nationale selectie Bocuse d’Or 2021

1° bereiding:

Hartig groenten gerecht

(groenten & deeg   stijl: Pithiviers, Steamed Bun, Brioche…)
Voor 14 personen op bord

2° bereiding:

Konijn (2 stuks)
In combinatie met Seafood

Voor 14 personen op plateau
2 garnituren vrij samen te stellen; 3° garnituur op basis van aardappel

info@bocusedor.be     —     03/889.07.18     —     0475/29.09.24     —     Spuistraat 21,  2880 Bornem