Steeds meer grote namen uit de gastronomiewereld melden hun komst naar Folie Culinaire op 10, 11 en 12 oktober in MECC Maastricht. Zorg dat u erbij bent!

Product manager horecavakbeurzen Erik Stroink: “Folie Culinaire draait al enkele jaren erg goed, maar komt nu echt in een stroomversnelling. Ook het programma wordt kwalitatief steeds sterker. We merken dat veel horecaondernemers, ook in België, Folie Culinaire vastzetten in hun agenda’s.”

Nieuwe ingrediënten, hoogwaardige producten en verrassende bereidingen staan centraal. Er is aandacht voor talentvolle chefs en aanstormend talent, maar ook de grote namen komen ruimschoots aan bod. Het pop-uprestaurant wordt dit jaar gerund door tweesterrenchefs Soenil Bahadoer (De Lindenhof, Nuenen) en Sang-Hoon Degeimbre (L’Air du Temps, Liernu).

In de demokeuken tonen wereldnamen hun technieken, ingrediëntencombinaties en vernieuwingen. Onder hen de Haagse sterrenchef van oosterse komaf Xiao Han Ji en Jonatán Gómez Luna Torres, geboren en getogen in Mexico City. Hij demonstreert de hedendaagse Mexicaanse keuken en maakt deel uit van de nieuwe generatie Mexicaanse chefs. Zijn restaurant Le Chique geldt als toonaangevend.

Ook driesterrenchef Pascal Barbot van het Parijse restaurant l’Astrance komt naar de Folie Culinaire. Zijn restaurant heeft maar 25 zitplaatsen en er is een wachtlijst is van 6 maanden.

Thrainn Freyr Vigfusson uit IJsland is er ook bij. Hij is de voormalige chef van Lava restaurant, het restaurant van de Blue Lagoon en toonaangevend in zijn combinaties, met respect voor de tradities en grondstoffen van IJsland. Hij kookte IJsland in 2010 naar de zevende plaats bij de Bocuse d’Or.

Uit België is er Danny Vanderhoven van het gelijknamige restaurant met een Michelinster, tegenwoordig gevestigd in Maasmechelen.

EventSummit

Op 11 oktober vindt tegelijk met Folie Culinaire en BBB in MECC Maastricht de eerste editie plaats van EventSummit, het internationale zusje van EvenementContact. Organisatoren Arjen Lemstra en Joris Bots kozen ervoor de evenementenvakbeurs te laten plaatsvinden tijdens BBB Maastricht en Folie Culinaire.

Bartendercompetitie

Een hoogtepunt van de beurs vormt de bartendercompetitie België-Nederland, georganiseerd door de Union of Belgium’s Bartenders en de Nederlandse Bartenders Club, in samenwerking met de vakbladen Horeca Magazine en Entree Magazine. Opgeven voor deelname kan bij de betreffende vereniging en via de website www.bbbmaastricht.nl

Wijntheater

Onder leiding van Jan van Lissum vinden drie dagen lang wijnproeverijen plaats op hoog niveau in het Gault&Millau Wijn Theater. Er is aandacht voor Belgische en Nederlandse wijnen en er zijn wijn-spijsproeverijen. Uiteraard zijn de vermaarde Belgische wijnleveranciers ook vertegenwoordigd.

Veel Belgische deelnemers

Tot de Belgische standhouders behoren o.a. Gandaham, Vlaamse traditionele ham, verrijkt met alleen zeezout en langzaam gedroogd, en Delgiro, authentieke streekproducten voor culinaire hoogstandjes, zoals noten, gekonfijt fruit en vanille uit de hele wereld.

Folie Culinaire is hét exclusieve evenement voor de internationale gastronomie, uitsluitend op uitnodiging toegankelijk, met demonstraties van gerenommeerde chefs, het Gault&Millau Wijn Theater en een boerenmarkt. De beurs loopt tegelijk met de algemene horecavakbeurs BBB Maastricht van 10 t/m 12 oktober 2016 in MECC Maastricht. In de septemberuitgave van Horeca Magazine wordt een bezoekersregistratiekaart bijgesloten.

www.bbbmaastricht.nlwww.folieculinaire.com

Campagnebeeld_web