Fabian Van Roy Belgisch cocktailkampioen

Tijdens de 58steeditie van de nationale wedstrijd voor cocktails van de UBB (Union of Belgian Bartenders) werd Fabian Van Roy (the Bar – The Hotel Brussels) met unanimiteit van stemmen tot kampioen van België verkozen. Hij zal deelnemen aan het wereldkampioenschap van de IBA (International Bartenders Association) dat plaatsvindt van 4 tot 8 november 2019 in Chengdu (China). De wedstrijd vond plaats in distilleerderij Filliers in Deinze.

De tweede plaats werd behaald door Michel Van Hecke (Bar XII – Hôtel Thon EU),

Yannick Van Roy (The Bar – The Hotel Brussels) werd derde.

De competitie werd beoordeeld door twee jury’s.

Een technische jury keek na of de cocktails werden gemaakt volgens de voorschriften van de IBA. Deze jury bestond uit Guy Musart (Président MOF klasse Barman, Sergio Pezzoli (wereldkampioen IBA in 2005) en Bruno Simons (Belgisch kampioen in 2014).

De degustatiejury onderzocht de cocktails op presentatie, aroma en smaak. Deze jury bestond uit meester-distillateur van Filliers Pedro Saez Del Burgo, Vincent Schietse (sales Filliers), Françoise Lannoo (Cala Gin), Alain Vanderauwera (voormalig president Clefs d’Or de Belgique) en Bart Deprez (invoerder Château Vini.

Fabian Van Roy (The Bar – The Hotel Brussels) zal dus de kleuren van de UBB en België verdedigen op het wereldkampioenscha în Chengdu (China) van 4 tot 8 november. 68 barmannen uit evenveel ledenlanden van de IBA zullen daar aanwezig zijn.

Partners bij de wedstrijd waren :

Distillerie Filliers, Cinoco, Pepsi Co, Durobor, Grap it, Domaine de La Flaguerie, Horeca Magazine, Suntory Schweppes, Nestlé Waters, Pernod Ricard Belgium, Rémy Cointreau Belgium, La Maison du Rhum (Giffard), The Nectar, Routin 1883, Premium Spirits, Massenez, Gin Cala, Château Vini.

De cocktails van de drie winnaars :

Belgisch kampioen 2019 – Fabian (The Bar – The Hotel Brussels) Cocktail « GLOBE TROTTER »

  • Aquafaba 2 cl 
  • Zwarte citroensiroop « fait maison »1,5 cl
  • Meloensap LOOZA 4 cl
  • Elixir de CHARTREUSE 2 kl
  • Likeur Yuzu MARIE BRIZARD 2,5 cl
  • Rum CHAIRMAN RESERVE 3 cl

Tweede plaats Michel Van Hecke (Bar XII – Hôtel Thon EU) Cocktail « WAKE UP » 

  • Infusie tijm en frambozen « Fait Maison » 2 cl
  • Sap van groene citroen 2 cl
  • Ananassap LOOZA2 cl
  • Limoengrassiroop GIFFARD 1 cl
  • Likeur van roos pompelmoessap GIFFARD 2 cl                                                  
  • Jenever 21° Filliers4 cl

Derde plaats – Yannick Duyck (Casino Viage Brussels) Cocktail « UN MOMENT DE FRAICHEUR»

  • Verse munt 5-6 blaadjes         
  • Sap van groene citroen 2 cl
  • Shrub mango/meloen « fait maison »3 cl
  • Notenlikeur GIFFARD 2 cl                                            
  • Rum Trois Rivières 50° 4 cl