Via een persbericht en na een interview met de voorzitter van de Belgische ploeg, David Martin (chef/eigenaar van het Restaurant La Paix**- Brussel), vernamen we dat België niet zal deelnemen aan de halve finale van de Europese Bocuse d’Or die op 15 en 16 oktober in Estland (Tallinn) wordt georganiseerd.

De belangrijkste reden hiervoor is uiteraard de COVID-crisis en de vele gevolgen ervan, met name het risico op verplichte quarantaine na terugkomst uit Tallinn.

Een verantwoorde en professionele beslissing van David Martin en alle andere leden van het Belgisch team. Het team, dat er helemaal klaar voor was na maandenlang voorbereiden, bestaat uit chef-kandidaat Lode De Roover (ook reeds Belgisch kandidaat in 2018, hij eindigde toen 8ste) en zijn keukenhulp Louis Wauters, coach Nick Bril en dus David Martin.

Martin bevestigde deze moeilijke beslissing met de woorden: “Na lang overleggen met het hele team hebben we met spijt in het hart besloten om ons terug te trekken uit de Europese halve finale. Maar we trekken ons niet terug uit de finale van de Bocuse d’Or in januari 2021, voor zover dit ons is toegestaan. Als de organisatoren ermee instemmen om ons rechtstreeks te laten doorgaan naar de finale, of als de halve finale in oktober moet worden geannuleerd, dan zijn wij rechtstreeks kandidaat om in januari te vertrekken naar Lyon.

David Martin besluit dus: zowel voor mij als voor Lode of Nick geldt dat we onze restaurants niet in de steek kunnen laten. Als we bij terugkeer in quarantaine moeten, zal onze hoofdactiviteit eronder lijden. Professioneel gezien kunnen we dit risico niet nemen. Het zou me niet verbazen als andere restauranthouders in hetzelfde schuitje zitten en ook afzeggen voor de nakende halve finale. Ik hoop alleen dat de finale kan doorgaan en ik wil heel graag onze partners bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun in onze beslissing en tijdens de voorbereidingen voor deze prestigieuze wedstrijd.”

Tekst: JR

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven met nieuws uit de horecasector, gratis toegang krijgen tot tal van beurzen en elke maand gratis de online versie van het magazine ontvangen?
Schrijf je dan hieronder in: