‘We’re Smart® World’ is een initiatief van groentekok Frank Fol. Het wil mensen & bedrijven (‘We’re’) samenbrengen die gezond, ecologisch en duurzaam bezig zijn, zowel in de voedingssector als erbuiten. De bedoeling is van elkaar te leren en elkaar te versterken met als enige doel onze maatschappij te laten evolueren naar slimmere (‘Smart’) oplossingen voor ons lichaam, de natuur en de wereld (World).

De ‘We’re Smart® Green Guide’ verzamelt groenterestaurants, die een quotering van 1 tot 5 radijzen krijgen. Samen met gelijkgestemden gaat hij op zoek naar restaurants waar groenten & fruit de hoofdrol krijgen.

‘We’re Smart World’ helpt u om via een wedstrijd uw gezonde en smaakvolle culinaire creativiteit in de kijker te zetten.

U kunt meedingen naar de prijs ‘Beste Benelux Groenterestaurant 2018’ of kans maken op één van de andere onderscheidingen, bijvoorbeeld het restaurant met de beste groentegerechten voor kinderen.

‘We’re Smart World’ zal in februari 2018 op basis van de ervaringen die op de site te vinden zijn, uit alle kandidaten vermeld, 12 restaurants in de Benelux selecteren: 4 uit Nederland, 4 uit Vlaanderen en 4 uit Wallonië/Groot Hertogdom Luxemburg/Duitse Gemeenschap. In Brussel beslist de restauranthouder zelf in welke regio hij/zij zich inschrijft.

Schrijf nu in!

Voelt u zich als chef of restauranthouder aangesproken? Denkt u dat de onderscheiding van ‘groenterestaurant’ voor u is weggelegd?

Schrijf dan voor 15 februari 2018 in, onderteken het reglement/charter en zorg ervoor dat uw restaurant de juiste groenteboodschap uitstraalt. Het volstaat op deze link te klikken.

INSCHRIJVEN

 

Zo wordt uw restaurant opgenomen op de website van de wedstrijd. Uw gasten kunnen dan vanaf 15 februari 2018 hun oordeel over uw kookkunsten op de website www.weresmartworld.com achterlaten. U kan natuurlijk uw gasten informeren over uw deelname aan het Beste Groenterestaurant 2018 en hen motiveren om actief mee te werken.

Beoordeling

Nadat de restaurantgasten hun commentaar gegeven hebben en een aantal restaurants genomineerd hebben, zal een professionele jury onder leiding van Frank Fol – De Groentekok – de genomineerde restaurants één voor één bezoeken. Ze zullen in elk restaurant smaak en culinaire ervaring streng maar rechtvaardig beoordelen, en ook aan de chefs enkele extra groentekoktips meegeven.

Nadat alle genomineerde restaurants bezocht zijn en de jury hun oordeel heeft geveld, zal er één grote winnaar uit elk van de 3 landen/regio’s gekozen worden.

En misschien is dat wel uw restaurant! Maar dan moet u wél onmiddellijk inschrijven…

www.weresmartworld.com