Een recept van Mario Elias
Ingrediënten
Pasteitjes:
- 250 g fazantenvlees
- 50 g kalfsgehakt
- 50 g gevogeltelever
- 10 cl cognac
- 150 g varkensborst
- 1 dikke sjalot
- 1 ei
- Spinazieblaadjes
- 70 g Bretoense kreeft
- 1 l witte fond
- Bospaddenstoelen
- Sushiazijn (witte rijstazijn)
- Zout, peper
- Eikenschilfers
- Tuinkruiden en -bloemen
Bereiding
De verschillende ingrediënten hakken. Kleine balletjes maken en deze in spinazieblaadjes wikkelen. Bakken op 180 °C naargelang de grootte van de balletjes.
De kreeft op de barbecue bakken.
Woodstocksaus
Laat 50 g eikenschilfers droogroken.
Blussen met 1 liter witte fond. Tot 2/3 inkoken. Door een fijne puntzeef halen en opkloppen met boter. Op smaak brengen met zout, peper en sushiazijn.
Dresseren
De balletjes, enkele bospaddenstoelen, de op de barbecue bereide kreeft en de saus dresseren. Bedekken met tuinkruiden en -bloemen.
Wijntip
Los Vascos Cromas, Cabernet-Sauvignon Gran Reserva