Een recept van Mario ­Elias

Ingrediënten 

Pasteitjes:

  • 250 g fazantenvlees 
  • 50 g kalfsgehakt
  • 50 g gevogeltelever
  • 10 cl cognac
  • 150 g varkensborst
  • 1 dikke sjalot
  • 1 ei
  • Spinazieblaadjes

 

  • 70 g Bretoense kreeft
  • 1 l witte fond
  • Bospaddenstoelen
  • Sushiazijn (witte rijstazijn)
  • Zout, peper
  • Eikenschilfers
  • Tuinkruiden en -bloemen

Bereiding

De verschillende ingrediënten hakken. Kleine balletjes maken en deze in spinazieblaadjes wikkelen. Bakken op 180 °C naargelang de grootte van de balletjes.

De kreeft op de barbecue bakken.

Woodstocksaus

Laat 50 g eikenschilfers droogroken.  

Blussen met 1 liter witte fond. Tot 2/3 inkoken. Door een fijne puntzeef halen en opkloppen met boter. Op smaak brengen met zout, peper en sushiazijn.

Dresseren

De balletjes, enkele bospaddenstoelen, de op de barbecue bereide kreeft en de saus dresseren. Bedekken met tuinkruiden en -bloemen.

Wijntip

Los Vascos Cromas, Cabernet-Sauvignon Gran Reserva