Hoewel hij oorspronkelijk uit Vlaanderen komt, heeft Mario ­Elias zich twee decennia geleden met zijn echtgenote Aurore in de streek van Durbuy gevestigd. Mario is wat je een ‘grote’ chef zou kunnen noemen. 

Een chef die we eigenlijk niet meer hoeven voor te stellen, want zijn faam wordt alleen geëvenaard door zijn grote bescheidenheid. Hetzelfde geldt voor zijn schitterende huis, ‘Le Cor de Chasse’, een van de mooiste epicurische parels van de streek.

De chef en het huis hoeven niet meer voorgesteld te worden. Toch blijft het moeilijk om te weerstaan aan een snelle blik in de achteruitkijkspiegel.

Het mooie verhaal van Mario en Aurore

De ‘veteranen’ herinneren zich dit eerste adres in Barvaux-sur-Outhe, dat meer dan twintig jaar geleden werd overgenomen door Mario en Aurore. Een hotel-restaurant dat al de naam ‘Le Cor de Chasse’ droeg. Dit was het eerste restaurant voor het echtpaar dat elkaar ontmoette op de banken van de hotelschool van Spa. Elk van hen had vervolgens zijn opleiding voortgezet in verschillende gerenommeerde zaken zoals ‘Le Château d’Hassonville’, ‘Le Capucin Gourmand’, ‘Le Sanglier des Ardennes’. Na het eerste adres, ‘Le Cor de Chasse’, verhuisde het echtpaar naar een oude boerderij-kasteel in het naburige dorp Wéris. 

In de loop der jaren zijn het huis en de familie uitgebreid met nieuwe restaurantzalen en 13 slaapkamers (waaronder een prachtige loft, kamers met terrassen en uitzicht op de uitgestrekte tuin en het zwembad, …). En met twee zonen, van wie de oudste sommelier werd bij de … ‘Le Cor de Chasse’! Bloed kruipt waar het niet gaan kan! 

Ook voor de jongeren hoeft dit befaamde huis niet meer te worden voorgesteld. Zij vormen de meerderheid van het team van ‘Le Cor de Chasse’. Trots en blij dat zij daar stage hebben gelopen – of zelfs zijn aangenomen – geven zij uiteraard het adres door van dit etablissement waar men het vak leert volgens de regels van de kunst. Tenminste voor iedereen die nog gelooft in het vak van restauranthouder op zeer hoog niveau.

17e eeuwse boerderij, 21e eeuwse keuken en team 

De mensen in het team zijn tussen de 20 en 25 jaar oud. Ze zijn bereid en aandachtig om een creatieve kookkunst maar ook een onberispelijke zaalservice aan te leren. En als Mario aan het roer staat in een keuken die steeds indrukwekkender wordt qua persoonlijkheid en goede smaak (lokale ambachtslieden staan op de eerste plaats van elk menu), dan is Aurore aan zet voor het onthaal, de hyperesthetische inrichting van de zalen en het in goede banen leiden van dit schitterende huis.

“We willen een jong team,” zegt Aurore. “Zo kunnen we hen onze manier van werken bijbrengen. Ik ben vastbesloten om hen het vak te leren van zaalservice, onthaal, organisatie en tijd maken voor iedereen. Het is mijn plicht om hen een gevoel van empathie, van luisteren te geven. Zij moeten zich in de plaats van de klant stellen en bescheiden blijven. Mario brengt hen smaakzin, creativiteit en kooktechnieken bij. We doen dit met plezier en daarom lijkt ons huis een beetje op een familiehuis. ”

Wat Mario Elias betreft, zijn keuken die uitkijkt op de grote zaal produceert echte smaakwonderen. Hij werkt enkel met de beste ingrediënten van lokale bodem. Van zijn hobby, keramiek, maakte hij zijn borden. Hij maakt zijn meest seizoensgebonden gerechten met wild. Maar daarvoor heeft hij het volste vertrouwen in zijn lokale leveranciers, waaronder Pascal Desmet, van ‘Condroz Gibier’. En dan heeft hij het over moderniteit en traditie, originaliteit en eigenzinnige combinaties. Bijvoorbeeld de ‘land&zee’-combinatie van varkenspootjes en oesters, de ree uit het vroege (zomer)jachtseizoen die hij combineert met rood fruit en tomaten, of de … Maar waarom gaat u niet eens naar hem luisteren in het interview dat hij ons gaf voor Horeca Magazine? 

Le cor de chasse
Rue des Combattants 16 – 6940 Wéris
Tel. 086 21 14 98
www.lecordechasse.be