Albert De Brabandere, vijfde generatie van gedurfd familiaal ondernemerschap, kondigt met terechte trots de lancering van drie nieuwe bieren aan. Onder het vaandel van Brewmaster’s Selection lanceerde de brouwerij op 19 april 2017 de eerste creatie uit een serie van drie nieuwe bieren: de Wild Tripel Hop.

5 generaties

Albert De Brabandere benadrukt bij de voorstelling de gepassioneerde teamspirit en het vasthouden aan fundamentele waarden. De rode draad is de authenticiteit, gebaseerd op het respect voor het traditioneel brouwproces, het koesteren van het erfgoed en het regionaal betrokken ondernemerschap. Bier brouwen voor sociale momenten want bier is beleving. Deze gedrevenheid uit zich, ook nu, in het permanent innoveren maar dan wel gestuurd door kwaliteit, expertise en vakmanschap en steunend op moderne brouwtechnologie. Deze ingrediënten liggen aan de basis van de Brewmaster’s Selection, drie bieren met unieke smaakervaringen. Duidelijk bier gebrouwen door kenners voor kenners. Trouwens, de huidige consument wil permanent verrast worden met nieuwe smaken en nieuwe ervaringen. En wie kon die bieren beter op punt stellen dan de brouwmeesters van de brouwerij? Ze stelden hun unieke creatie voor die zij op gelimiteerde basis hebben gebrouwen. Deze selecties zijn zoals zijzelf: eigenwijs, uniek en briljant tegelijkertijd.

Kwaliteitgestuurde innovatie

De eerste brouwmeester die aan bod komt is Chris Van Acker, de man met de meeste ervaring in de brouwerij, waar hij 31 jaar geleden begon. Hij creëerde de Brewmaster’s Selection Wild Tripel Hop. Dit bier bestaat uit 15% foederbier dat 24 maanden rijpt op eikenhouten foeders en versneden is met de heerlijke Petrus Tripel waar 2 Amerikaanse hopsoorten aan werden toegevoegd, Cascade en Amarillo. Het resultaat is een goudblond bier van 8% met een stevige schuimkraag, een frisse citrusgeur, een mooie hopbitterheid en een aangenaam zuurtje als nasmaak. De zuurtegraad van het foederbier zorgt ervoor dat de bitterheid subtieler wordt, waardoor de drinkbaarheid van dit bier verhoogt. Hoewel beweerd wordt dat bitterheid en zuur helemaal niet samengaan, bewijst Chris hier op eigenwijze manier het absolute tegendeel. Proeven is de enige manier om het zelf te ervaren. Een bezoek aan de foederzaal is een ander hoogtepunt, dat echt de moeite loont.

De twee andere creaties voor dit jaar komen iets later. Deze van Yves Benoit zal verkrijgbaar zijn net voor de zomer en past perfect bij deze periode: een witbier waarin Yves zijn 20 jaar ervaring en zijn enorme technische kennis en brouwerijkennis tot expressie laat komen. En de stevige creatie van Pieter Maes zal verkrijgbaar zijn in het najaar. De nieuwe bierstijlen komen zeer goed tot uiting in deze derde creatie.
Al deze bieren zullen voor de horeca geleverd worden zowel op fles als op vat.

www.brouwerijdebrabandere.be