Bridor, opgericht in 1988 door Louis Le Duff, leider in de productie van premium diepgevroren bakkerijproducten, en Pierre Hermé, verkozen tot Beste Patissier ter Wereld door de World’s 50 Best Restaurants Academy in 2016, bundelen hun kennis om een nieuwe collectie uitzonderlijke koffiekoeken te ontwikkelen.

Gemeenschappelijke waarden in de kern van de creatie

Het verhaal van de samenwerking tussen Bridor en Pierre Hermé Paris start begin 2019, wanneer Pierre Hermé en Louis Le Duff elkaar ontmoeten. Al snel vinden ze elkaar terug in gemeenschappelijke waarden:  diep respect voor de kennis van artisanale bakkers en bijzondere aandacht voor de selectie van grondstoffen.

“Ik was gevoelig voor het productieproces en de strengheid waarmee Bridor grondstoffen selecteert. En ik wist vooral de nauwkeurigheid op elk niveau in de productieateliers en het vakmanschap te waarderen”, legt Pierre Hermé uit.

Uiteraard gaf dit aanleiding tot het idee voor een uitzonderlijke samenwerking tussen de twee huizen, gesteund op een gemeenschappelijke behoefte: een collectie koffiekoeken ontwikkelen die kwaliteit, smaak en genot samenbrengen.

“We zijn fier op deze samenwerking waardoor we Bridor op een hoger niveau in zijn ontwikkeling kunnen brengen. Door de krachten van onze twee huizen te bundelen kunnen we onze historische kennis samenbrengen met die van Pierre Hermé om uitzonderlijke producten in het leven te roepen. Deze collectie brengt het beste van de twee werelden samen en is de perfecte weergave van onze ambitie om hoogwaardige producten zo veel als mogelijk beschikbaar te maken in alle landen en op elke tafel.” Philippe Morin Algemeen Directeur Worldwide Bridor.

Een unieke collectie op basis van uitzonderlijke grondstoffen 

Om deze collectie koffiekoeken te bedenken heeft Pierre Hermé een nauwkeurig bestek opgemaakt en uitzonderlijke grondstoffen geselecteerd om ‘zuivere’ recepten aan te bieden (zonder ascorbinezuur, zonder kleurstoffen en zonder bewaarmiddelen).

Elk ingrediënt wordt geselecteerd of bereid volgens zijn aanbevelingen: Franse tarwe, Bretoense boter, Franse eieren van vrije uitloop, amandelen uit Californië, uitzonderlijke pure chocolade afkomstig uit Madagaskar, Franse appelmoes, citroensap uit Sicilië en kaneel uit Ceylon.

Heerlijke nieuwe producten voor een unieke smaakbeleving 

Met ‘plezier als enige gids’ heeft Pierre Hermé vijf originele en vernieuwende recepten bedacht: de Mini Croissant, het Mini Chocoladebroodje met chocolade uit Madagaskar, de Croissant gevuld met Amandel en Pistache, de Croissant gevuld met Amandel en Citroen en de Appelflap met Kaneel uit Ceylon. 

“Ik heb geprobeerd om de heerlijke smaak van Bretoense boter, de knapperigheid en het perfect evenwicht van smaak en textuur waarmee koffiekoeken me weten te bekoren tot een hoogtepunt te brengen.” — Pierre Hermé

Ontdek de technieken en kennis van Bridor gelinkt aan de smaken en texturen van het creatief proces van de Beste Patissier ter Wereld met deze nieuwe collectie koffiekoeken.

Tekst: EP