Ingrediënten

  • Zeer fijne sneetjes Charolais rund (Davigel)
  • Gember
  • Peperkoek
  • Kriek
  • Zout, peper
  • Kruiden voor decoratie
  • Olijfolie
  • Kerstomaatjes

bereiding

Met behulp van een penseel de fijne carpacciosneetjes bestrijken met olijfolie. Op smaak brengen met zout en peper. Bereiden door de Kriek te laten inkoken tot een siroopconsistentie. De verhouding zoet/zuur verifiëren in functie van het gekozen biermerk. De verhouding van de saus op basis van Kriek kunt u aanpassen met Luikse siroop. Zo wordt de saus wat romiger. 

De gember in fijne julienne snijden. Regelmatig schikken op de carpaccio (maar niet te veel) Kleine blokjes peperkoek bakken in geklaarde boter en vervolgens afsponzen op keukenpapier.

Aan het einde van de bereiding suiker toevoegen. Over de carpaccio strooien. Naar wens decoreren met bijvoorbeeld raketsla, kleine gele kerstomaatjes en/of wat jonge kruiden.