Ingrediënten

voor 4 personen

Voor de panna cotta:
500 ml melk, 500 ml room van 40%, 125 g fijne suiker, 2 vanillestokjes, 5 gelatineblaadjes gehydrateerd in koud water.

Voor de mandarijngelei:
6 mandarijnen (sap), 50 g suiker,  3 gelatineblaadjes gehydrateerd in koud water.

Voor de kweepeer met kruiden:
2 kweeperen, citroensap,  200 g witte suiker, 50 g vloeibare honing, ½ koffielepel kaneel, ½ koffielepel gemberpoeder, 500 ml water.

Bereiding

Panna cotta

De melk met de suiker en de leeggehaalde vanillestokjes aan de kook brengen. De gelatine toevoegen en mixen om te laten smelten. De room toevoegen, mengen en in de 4 glazen bokalen gieten (glazen weckpotten). Koel bewaren.

Mandarijngelei

Het sap met de suiker laten koken tot de suiker is opgelost. De gelatine toevoegen en mengen. Tot 20 °C laten afkoelen en voorzichtig over de panna cotta in de weckpotten gieten.

Kweeperen met kruiden

De kweeperen schillen en bolletjes maken met een parisienne lepel. Deze bolletjes met de rest van de ingrediënten pocheren in het water om een zachte textuur te bekomen. Uit het water halen en koel bewaren.

Garnering van rode bolletjes

De rest van de kweeperen in hetzelfde kookwater leggen als hetgeen dat werd gebruikt voor bovenstaande bereiding. Laten inkoken tot ze een rode kleur krijgen. Mixen.

Dresseren 

In de weckpotten met panna cotta en mandarijngelei de kweepeerbolletjes met kruiden toevoegen en afwisselen met de rode bolletjes.

Wijntip

Moscato d’Asti DOCG, “Le Fronde” Fontanafredda