INGREDIËNTEN

Voor 8 personen

Om de aardbeienmousse te maken:

  • 200 g aardbeiensap
  • 1,5 gelatineblaadjes
  • 60 g eierdooier
  • 70 g S2 suiker
  • 75 g boter
  • 200 g room

Om de cheesecake te maken:

  • 200 g kwark van het type Philadelphia
  • 40 g S2 suiker
  • 200 g rabarbersap
  • 2 eieren
  • 200 g witte chocolade
  • 2,5 gelatineblaadjes
  • 200 g opgeklopte room

Om de vanillezandkoekjes te maken:

  • 100 g eierdooier
  • 150 g S2 suiker
  • 50 g vanillesuiker
  • 450 g bloem
  • 65 g bakpoeder
  • 275 g boter
  • 1 snuifje zout

BEREIDING

Aardbeienmousse
Het aardbeiensap verwarmen. Een ruban maken met de eierdooiers en de suiker en het geheel met het sap als een banketbakkersroom koken.
De boter in stukjes en de zacht geworden gelatine toevoegen, en laten afkoelen. Daarna de opgeklopte room toevoegen en het geheel in een vorm gieten.

Cheesecake
Het rabarbersap verwarmen met de suiker, de zacht geworden gelatine toevoegen, de eieren erbij kloppen en de warme siroop erbij gieten. De gesmolten witte chocolade,  de kwark en tot slot de opgeklopte room toevoegen. In een vorm gieten.

Vanillezandkoekjes
De ingrediënten mengen en ze op 160°C bakken.
Een quenelle rabarbercheesecake, aardbeienmousse, stukjes aardbei, een sorbet en verkruimelde vanillezandkoek op het bord schikken.

Wijntip

Late Harvested Muscat, “Explorer Series” Brown Brothers