In Wallonië brengt Vincent Gardinal* een hommage aan de grote sterrenchefs

Terugblikkend op zijn persoonlijke herinneringen aan de mooiste huizen in Frankrijk en België, maar ook als resultaat van zijn onderzoek en lectuur tijdens de lockdown, heeft de eigenaar van de Prieuré-Saint-Géry besloten om deze zomer zijn keuken te wijden aan de meest briljante chefs van de Franse haute cuisine. Het principe? Zijn wekelijks wisselende menu’s opbouwen rond de namen van grote sterrenchefs van gisteren of vandaag en hun meest emblematische gerechten. Menu’s waarmee men kan reizen doorheen deze prachtige gastronomie die hem dierbaar is en die nog altijd rijk is aan lessen en ontdekkingen.

Op het programma staan hommagemenu’s aan Georges Blanc, Paul Bocuse, Jean-Pierre Bruneau, Alain Chapel, Hélène Darroze, Frédy Girardet , Michel Guérard, Eugénie Brazier, Anne-Sophie Pic, Joël Robuchon, Geert Van Hecke, Eddie Van Maele, Pierre Wynants. Daarnaast stelt Vincent Gardinal elke week ook een “Plat Canaille” voor, als eerbetoon aan de traditie uit het verleden, die dankzij de creativiteit van Vincent Gardinal een beetje wordt… heruitgevonden.

JR

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven met nieuws uit de horecasector, gratis toegang krijgen tot tal van beurzen en elke maand gratis de online versie van het magazine ontvangen?
Schrijf je dan hieronder in: