In Vlaanderen vindt Bart De Pooter** het comfort en de veiligheid opnieuw uit in de Pastorale

Als er in Vlaanderen een chef is die zichzelf onophoudelijk blijft heruitvinden en zich aanpast aan talloze verschillende situaties, dan is het wel Bart De Pooter. Sinds de opening van de Pastorale in Reet, dertig jaar geleden, speelt hij met moderniteit en creativiteit, esthetiek en natuurlijkheid. Dankzij de lockdown kon hij nadenken en proberen zijn werk voort te zetten, om het comfort en de veiligheid vanuit gezondheidsoogpunt in zijn tweesterrenhuis opnieuw uit te vinden.

Resultaat? Vanaf de eerste uren van de lockdown bestelt hij volledig transparante maskers voor zijn zaalpersoneel. Gelaatsuitdrukkingen, glimlachjes, begrip en gezelligheid zijn verzekerd. Tegelijkertijd bewerkt hij ook de groentetuin van de Pastorale en bereidt hij een groot aantal gerechten om te degusteren zodra de zaak weer opengaat. Parallel daarmee kocht hij een ozongenerator om de perfecte hygiëne van de vestiaires van de Pastorale te garanderen.

En omdat zowel het personeel als de klanten van het restaurant zich zoals overal aan een aantal regels moeten houden, vernieuwt Bart De Pooter door “De 10 Geboden van het Coronavirus van de Pastorale” te bedenken. Een soort eerbetoon aan zijn huis, gecreëerd in een oude pastorie, maar ook een subtiele en humoristische manier om de gastvrijheid in een gastronomisch mekka opnieuw uit te vinden.

JR

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven met nieuws uit de horecasector, gratis toegang krijgen tot tal van beurzen en elke maand gratis de online versie van het magazine ontvangen?
Schrijf je dan hieronder in: