Vreemde tijden? Ja! Onmogelijke tijden? Neen! Hotelketen Van der Valk kijkt met vertrouwen naar de toekomst en creëert in de zuidrand van Gent 150 nieuwe jobs.

Gent krijgt er in het voorjaar van 2021 een hotel bij. Hotelketen Van der Valk opent een nieuwe vestiging in de Arteveldestad, naast de Ghelamco Arena. Enkele facts & figures: 10 verdiepingen, ruim 250 hotelkamers, 14 congres- en vergaderzalen, een Van der Valk Business Center en een parkeerkelder. Op de bovenste verdieping een skybar met panoramisch uitzicht op de ‘torens van Gent’. “Het wordt een gebouw om ‘preus’ (trots, nvdr) op te zijn, zoals ze in deze regio zeggen,” zegt Max Van der Valk, directielid van Van der Valk Hotel Gent. Jansen the Building Company uit Zonhoven werkt sinds kort aan de inrichting van het nieuwe hotel. De Limburgers zorgen ervoor dat de planning – ondanks de onvoorziene lockdown – zo goed mogelijk op schema blijft. En dat is goed, want het nieuwe hotel levert 150 nieuwe jobs op. “Na diepe dalen komen er altijd weer hoge pieken. Als familiebedrijf denken we vooruit en altijd positief. Daarom investeren wij in het nieuwe project,” aldus Max Van der Valk.

Blinde vlek

Het familiebedrijf Van der Valk,  met de bekende toekan in het logo, omvat nu al 115 hotels in meerdere landen. Hotel Gent wordt het zestiende hotel van Van der Valk in België en vult het aanbod in de regio – met hotels in Nazareth en Drongen – aan. “De drie hotels hebben elk hun charme en zijn dus complementair,” zegt directielid Dominique van Deth. Hotel Gent mikt op zakelijke gasten. Die kunnen een keuze maken tussen 14 congres- en vergaderzalen, ruim 250 hotelkamers, verschillende restaurants, een skybar, fitness en wellnessfaciliteiten. “Die combinatie bestond nog niet in deze regio. Het zakelijke cliënteel passeert uiteraard vooral tijdens de werkweek. In het weekend ligt de nadruk op recreatieve gasten, want de regio Gent heeft toeristisch veel moois te bieden.”

De sterkte van familiebedrijven

De geschiedenis van Van der Valk, Nederlands oudste en grootste hotelketen, begon bijna honderd jaar geleden met het eetcafé in Voorschoten van Martinus en Rie Van der Valk. Intussen heeft de vierde generatie het roer in handen en werkt de vijfde generatie in sommige hotels al mee. Ook Jansen the Building Company, dat het nieuwe hotel in Gent bouwt, is een familiebedrijf.  “Wij staan in voor de totale inrichting van het gebouw en de onmiddellijke omgeving, inclusief alle technieken,” zegt Sarai Bervoets, director Sales & Engineering bij Jansen The Building Company. “Tijdens de lockdown diepten we de voorbereidende studie uit. Daarin dokterden we oplossingen uit om de impact van de lockdown en de social distancing-maatregelen op de planning zoveel mogelijk te beperken. Ondanks corona zitten we nog op schema!” Jansen the Building Company was de voorbije jaren al vaker aan de slag in Oost-en West-Vlaanderen. Voor de Limburgers is de medewerking aan de bouw van het nieuwe hotel van Van der Valk een nieuwe stap in de plannen om meer voet aan de grond te krijgen in ‘de Vlaanders’.

{

Als familiebedrijf denken we vooruit en altijd positief. Daarom investeren wij in het nieuwe project

Tekst: WDM

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven met nieuws uit de horecasector, gratis toegang krijgen tot tal van beurzen en elke maand gratis de online versie van het magazine ontvangen?
Schrijf je dan hieronder in: