Nieuw kriekbier van Chouffe

De Belgische brouwerwereld is niet te stoppen. We zijn niet alleen dikwijls winnaars op wereldcups, maar er verschijnen steeds meer artisanale, soms zelfs gewaagde, brouwsels. Ook bij de Brasserie d’Achouffe staan de kabouters niet stil. Ze brouwden er een nieuw kriekbier dat zo in de smaak viel dat de brouwmeester besliste het fruitbier in vaten te laten rijpen.

 


 

Men zegt wel eens dat er leven is in de brouwerij en dat is zeker het geval bij Brasserie d’Achouffe. Is het niet tussen de brouwketels, dan wordt er hard gewerkt in de boomgaarden. Tijdens de zomermaanden was het alle hens aan dek voor de kriekenpluk. De rijpe krieken worden opgeslagen op de zolder van de brouwerij in Achouffe. Maar tijdens de voorlaatste pluk, was de oogst wel érg groot. Zo groot dat de houten vloer het begaf onder het gewicht en alle kersen in de brouwtank van Mc Chouffe, een verdieping lager, vielen. De brouwmeester ontdekte al snel dat de Mc Chouffe wel erg fruitig smaakte. Het bier viel zo in de smaak, dat hij meteen besliste het fruitbier in vaten te laten rijpen. Het resultaat is een nieuw Chouffe-bier: Cherry Chouffe. Een fruitbier boordevol verrassingen en een aroma van krieken, maar ook toetsen van aardbei, marsepein en zoete port. Een sprankelend, fris en doordrinkbaar bier, met een verwarmende en licht-bittere nasmaak. En wat meer is, wie graag Cherry Chouffe serveert bij een gerecht, kan in het wildseizoen aan de slag. Cherry Chouffe past uitstekend bij stoofpotjes en wild, vergezeld met tomaat, rode paprika, rodekool en venkel. Maar ook oesters zijn een perfecte match met het bier. Kaasmeesters raden de blauwschimmelkaas gorgonzola aan. En werk je met kruiden, dan zit je goed met kruidnagel, kaneel en steranijs. Verras uw klanten met een Cherry Chouffe, een bier met een verhaal, een unieke smaak en een originele foodpairing. Ook de look van het bier is uniek: een rode kleur, fijne bubbels en een mooie witte kraag. Het aroma zit boordevol krieken, amandelen en bosvruchten en de Saaz-Saaz en Styrian Golding hop staan borg voor de licht bittere nasmaak. De rijping van 12 maanden laat de Cherry Chouffe volop tot zijn recht komen.

 

 

Naast de Cherry Chouffe bestaat het gamma uit La Chouffe, het blonde bier hergist op fles, met een stevige schuimkraag. De Mc Chouffe is dan weer een scotch, donker bier dat hergist op fles en een fruitig boeket en licht bittere bijsmaak heeft. De Houblon Chouffe is geïnspireerd op Indian Pale Ale (IPA) en is op basis van een lekkere tripel met een harmonieus evenwicht tussen een uitgesproken bittere smaak en een aangename fruitsmaak. De N’ice Chouffe is een sterk bruin bier, enkel beschikbaar tijdens de wintermaanden, gekruid en met een lichte hopsmaak, een goed evenwichtig bier. Tenslotte is er de Chouffe Soleil, een zacht en verfrissend bier met heerlijke smaken van citrusvruchten, aangevuld met een vleugje vanille en toetsen van peper. Alles om de bierkenner het ganse jaar te verrassen.

 

www.lachouffe.be