Ingrediënten

voor 4 personen

Chocolade zandkoekjes:
25 g amandelpoeder, 50 g cacaopoeder, 160 g bloem, 80 g poedersuiker, 125 g boter, 1 ei,
1 snuifje zout

Chocolade-amandelmousse:
42 g suiker, 70 g eiwit, 50 g melk, 

25 g room, 60 g eigeel, 60 g zwarte chocolade van 50 tot 60%,
30 g pindakaas, 200 g ¾ opgeklopte slagroom, 150 g meringue

Chocoladeglazuur:
100 g water, 133 g suiker, 75 g cacaopoeder, 100 g room, 10 g gehydrateerde gelatineblaadjes

Bananenconfituur:
2 bananen, 100 g bruine suiker,
1 snuifje geraspte muskaatnoot,
30 g boter

Afwerking:
Gekarameliseerde pinda’s,
stukjes chocolade

Bereiding

Chocolade zandkoekjes

De boter en de suiker gedurende 1 minuut mixen. De bloem in een kom doen en traag het amandelpoeder, de cacao en het zout toevoegen, vervolgens het geheel opkloppen. Indien nodig de randen van de kom afschrapen en dan het ei toevoegen. Het deeg uitrollen tussen twee vellen bakpapier tot een dikte van 0,5 cm. Een uur in de koelkast plaatsen. Vervolgens met behulp van een rechthoekige snijvorm in stukken snijden en op een bakplaat leggen. Gedurende 18 minuten bakken in een oven van 160 °C. Bewaren op kamertemperatuur.

Chocolademousse en gekaramelliseerde amandelen

De melk en de room aan de kook brengen en over het ei gieten. Opkloppen en over de chocolade en de pindakaas gieten. Emulgeren. Met een spatel de meringue en vervolgens de slagroom eronder mengen. 4 rechthoekige vormpjes van klein formaat vullen waarin de chocolade zandkoekjes werden geplaatst. In de vriezer plaatsen.

Chocoladeglazuur

De suiker en het water aan de kook brengen om de suiker te laten smelten. Van het vuur halen om het cacaopoeder eronder te mengen met een klopper. Mixen tot u een mooie homogene massa bekomt. De room en vervolgens de gelatine toevoegen. Bewaren op kamertemperatuur.

Bananenconfituur

In een pan de suiker en de boter verwarmen. Wanneer de suiker gesmolten is de in stukken gesneden bananen toevoegen. Gedurende 2 minuten op een zacht vuur laten koken. Met de hand mengen om een gladde massa te bekomen, indien nodig wat water toevoegen om het deeg los te maken.

Afwerking

De chocolademousse uit de vormen halen. Op een rooster leggen met een plaat eronder en vervolgens met glazuur
omhullen. Met een kleine spatel de chocolademousse opnemen en op de zandkoekjesbodem leggen.
Een koffielepel bananenconfituur uitspreiden over een wit bord en de chocolademousse erop leggen. Versieren met de gekaramelliseerde amandelen en de stukjes chocolade.

Wijntip

Porto Barros Tawny 10 Years Old