Ingrediënten

  • Confit van kleine varkensspiering Duroc de Batalle (Davigel) 
  • Aardappelblinis (Davigel)
  • Balsamico
  • Hard gekookt ei
  • Aspergekoppen
  • Olijfolie (Valderrama)
  • Verse mayonaise
  • Verse peterselie

Bereiding

De confit in blokjes verdelen en samen opwarmen met de blinis. De mayonaise mengen met gehakte peterselie, gehakt ei en brunoise van asperges. De aspergekopjes halveren en besprenkelen met olie, afkruiden met peper en zout De blinis met de confit op een bord schikken en afwerken met de mayonaise, aspergekopjes, balsamico en extra peper van de molen.

Wijntip

CHÂTEAU PEYRASSOL BLANC –AOP CÔTES DE PROVENCE 2016

Deze wijn komt van de oudste wijnstokken in het gebied met als druiven Syrah, Cinsault, Grenache, Ugni Blanc en Rolle. Deze wijn wordt gekenmerkt door zachtroze tinten met in de neus subtiele tinten van citrus, perzik, abrikoos en fijne bloemige hints. Deze wijn begeleidt vissoepen, carpaccio’s en alle gegrilde vis, maar kan ook desserts met klein rood fruit benadrukken.