Ingrediënten

  • Lendenstuk van lam Schotland (Davigel)
  • Tartarine van mini ratatouille (Davigel)
  • Aioli (Gran’Tapas)
  • Krieltjes (Aviko) 
  • Rozemarijn 
  • Tapenade piquillo (Gran’Tapas)
  • Lamsfonds
  • Olijfolie (Valderrama)

Bereiding

De krieltjes bakken met rozemarijn en olie in de oven. Het lam aanschroeien en verder garen in de oven. De fonds verwarmen met de tapenade. Het lam versneden dresseren met de aardappeltjes en de ratatouille. Afwerken met de aioli en de saus.

Wijntip

CHÂTEAU PEYRASSOL ROSÉ – AOP CÔTES DE PROVENCE 2017

De oudste wijnstokken op het landgoed maken deel uit van deze zeer elegante cuvée. De subtiele Rolle, de koning van de Provence en de aromatische Sémillon vormen een elegante en geconcentreerde melange. Helder, strogeel van kleur onthult Château Peyrassol een complexe neus die exotisch fruit, peer, nectarine en citroenschil opwekt. Een perfecte keuze om gegrilde vis te begeleiden, net als een verse geitenkaas met olijfolie of een carpaccio van sint-jakobsschelpen en truffels.