Op 25 februari werd de kleurrijke 5de editie van de JRE Cooking Cup gehouden in Luik, met uitstekend werk van de laatstejaars van 6 Belgische hotelscholen.
Spermalie, de hotelschool van Brugge, bevestigde haar topniveau en behaalde een overtuigende eerste plaats.
De tweede plaats ging naar de school van Campus Wemmel (Vlaams-Brabant) en de derde plaats naar Ter Groene Poorte uit Brugge.
De andere scholen die deelnamen aan deze 5de editie waren Rhizo, de School voor Hotelwezen en Toerisme van de Stad Luik en Sima.

Verplichte producten, Mystery Box en vakjury’s

De kandidaten moesten een voorgerecht klaarmaken gebaseerd op foie gras en andere producten uit de ‘Mystery Box’, een hoofdgerecht met rund en Belgisch bier, en een dessert op basis van appel en chocolade.
Vervolgens deden twee jury’s hun intrede. In de keuken moesten vier emblematische chefs de technieken van de kandidaten beoordelen. Deze vier chefs waren: David Heine (La Fleur de Thym), Didier Gallet (Restaurant Didier Gallet), Roger Simul (Le Charmes-Chambertin) en Frans Vandeputte (Le Château de Strainchamps).
In de zaal, voor de beoordeling van de smaak en het dresseren van de borden, bestond de jury uit chef Olivier Bauche (La Gloriette) maar ook de jong(st)e chef en oud-kandidaat van de tv-wedstrijd ‘Objectif Top Chef’, Alessandro Ciriello (L’Horizon), aan de zijde van de oudste chef (Eretafel van de JRE), Paul-Luc Meyssens (De Fakkels), en andere professionals uit de sector. In de jury voor de zaal waren ook Metro en Rougié vertegenwoordigd.

 

De laureaten van de Cooking Cup 2019

Vincent Kindt en Cédric Borgonjon waren in hun nopjes met hun eerste plaats. Ze werden gecoacht door hun leerkracht, Peter Keirsbilck, die hen zelf had geselecteerd en getraind op school. “Het is een grote eer voor ons, nu we bijna het beroepsleven instappen, en deze wedstrijd is een mooie ervaring, zowel ter plaatse als tijdens de trainingen”, verklaarden ze bij de uitreiking van de prijs.

Ook Peter Keirsbilck werd geïnterviewd over dit mooie resultaat, en bevestigde: “Ik ben heel trots op onze studenten die blijk geven van evenveel talent als hun voorgangers. Dit is al de derde keer dat Spermalie de JRE Cooking Cup wegkaapt! Maar ik moet zeggen dat dit resultaat ook te danken is aan de inspanningen van de school, die ons de middelen geeft om deel te nemen en onze jongeren te trainen voor dit soort – bijna professionele – wedstrijden.”

www.jre.be