De Stichting La Saison Culinaire de l’Euregio wil het toerisme en de hotellerie in de streek promoten via de gastronomie. In het kader daarvan organiseerden zij het Tweede Limburgs Streekgerechtendiner. Dat ging door in het restaurant Refresh van de Hotel Management School in Maastricht, en in Château Bethlehem, het kasteel dat deel uitmaakt van de school.

Een aantal sterrenchefs uit Nederlands en Belgisch Limburg kwamen belangloos, in hun vrije tijd, een hoogstaand viergangenmenu bereiden. Dat deden ze samen met de leerlingen en chefs van de hotelschool. De ruim 200 aanwezige deelnemers betaalden elk een bijdrage van 75 euro, en vermits de ingrediënten en dranken volledig gesponsord waren, kon de integrale opbrengst, een mooie som, overgemaakt worden aan de Limburgse Voedselbank. De Voedselbank staat ten dienste van mensen die het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, zeker in de winter. Een warm gebaar dat in de juiste periode komt. 

 Aan de chefs was gevraagd om maximaal gebruik te maken van grondstoffen uit de Euregio. Voor België was het chef Ralf Berendsen, van La Source, het tweesterrenrestaurant van La Butte aux Bois in Lanaken, die aantrad. Hij zorgde voor het hoofdgerecht: suprême van duif, schorseneren, rode kool, mosterdfruit en vijgen. Deze creatie werd geserveerd in combinatie met een lokale wijn, een cabernet sauvignon 2014 van Landgoed Overst. 

Sponsors waren onder meer Hanos en het MECC.

www.lasaisonculinaire.nl
www.labutteauxbois.be