Een recept van David Lievyns

Ingrediënten

Voor 20 stuks

  • 150 g amandelpoeder
  • 2 x 55 g eiwit (110 g)
  • 2 x 150 g fijne poedersuiker (300 g)
  • Rode kleurstof
  • Olijfolie
  • 500 g aardbeien (Elsanta)
  • 250 g witte chocolade
  • 150 g vanillesaus
  • Aromatische kruiden
  • Vruchtencoulis
  • 300 g opgeklopte room
  • Limoen

bereiding

Voor het macarondeeg: 150 g amandelpoeder, 150 g fijne poedersuiker en 55 g eiwit mengen.

Voor de Italiaanse meringue: een siroop bereiden met 50 g water en 150 g fijne suiker. Siroop op 117 °C.
55 g opgeklopt eiwit met 150 g fijne poedersuiker toevoegen. Deze meringue in 3 keren toevoegen aan het macarondeeg en vervolgens macarons maken.

Dresseren op een bakmat in de vorm van ‘éclairs’ van 12 cm lang (of zelfs 15). Een korst laten vormen in de oven (+/- 30 minuten) en 12 minuten bakken op 145 °C.

De aardbeien schoonmaken en laten marineren in olijfolie.

Een witte chocolademousse maken (vanillesaus, witte chocolade en opgeklopte room). 

Dresseren

Dresseren op de macalongs. Idealiter de dag voordien garneren met de chocolademousse. Afwerken met aardbeien gemarineerd in olijfolie en geraspte citroen. Decoreren met aromatische kruiden.

Wijntip

Brachetto d’Acqui DOCG, Fontanafredda