Het gaat slecht met onze bijen, en daar wil de culinaire wereld wat aan doen.

Met deze unieke combinatie lanceerden topchef Lieven Lootens (’t Aards Paradijs) en Gilles De Backer (Utopia Events) vorig jaar Dinner with the Queen, een feestmaal in open lucht ter ere van de bloemetjes en de bijtjes. Wie er niet bij kon zijn, krijgt binnenkort een tweede kans op de plukweide van Purfruit te Oeselgem.

“De tweede editie van Dinner with the Queen vindt plaats van 18 juni tot 13 juli”, zegt Gilles De Backer. “Net zoals vorig jaar serveert Lieven Lootens, drager van de titel Beste Culinaire Bloemenchef van de Benelux, heerlijke gerechten met bloementoetsen en lokaal geplukte ingrediënten. Maar alvorens de gasten aan tafel gaan, worden ze met een aperitiefje in de hand door de plaatselijke boer en imker rondgeleid door de fruitranken en bijenkasten van Purfruit. In een gezellige, rustieke schuur bereidt Lieven het menu live op een teppanyaki. Citrusafrikaantjes met groene asperges of koolzaadbloemen met Vlaamse kapoen, het zijn stuk voor stuk unieke smaakcombinaties die de mensen zullen verrassen.”

“Dinner with the Queen 2.0” 

“We koppelen het diner opnieuw aan het belang van de bij en de bio-diversiteit en hierin gaan we nog een stapje verder”, vervolgt Gilles. “Nieuwe samenwerkingen met andere milieubewuste partners staan garant voor enkele leuke verrassingen, die we later zullen onthullen. Dit jaar wil Dinner with the Queen ook volop inzetten op de sociale ervaring. We willen dat onze gasten met meer vrienden buiten komen dan waarmee ze binnen kwamen. Zo is er het nieuwe concept waarbij een 5 à 6 tal soorten wijn op tafel zetten en de mensen ongedwongen de wijnen zelf kunnen ontdekken ( ruiken, proeven ). Op deze manier willen we het etiquette drinken doorbreken en het leuke aan dit concept is dat het zorgt voor extra dialoog. Bij de thee serveren we dit jaar een honingpraline van Dominique Persoon die ambassadeur is van “de week van de bij”. Ook zullen er een aantal thema avonden zijn zoals een avondje beer-pairing in samenwerking met brouwerij Duvel Moortgat.

B2B

“Daarnaast zijn bedrijven welkom dit jaar en bieden we de mogelijkheid om een teambuilding aan hun diner te koppelen. Bovendien kan je zelf aan de oevers van de Leie kruiden wildplukken die later op je bord belanden.”

Info: www.dinnerwiththequeen.be.