De recente sluiting van de restaurants kwam als een donderslag voor de sector. Voor velen is de enige manier om het hoofd boven water te houden, beginnen met afhaalmaaltijden.

Dat is niet altijd even gemakkelijk te organiseren en brengt vaak veel extra werk met zich mee voor de chef, want om het systeem rendabel te maken zijn de meeste restaurants verplicht om hun personeel op economische werkloosheid te stellen, zodat de chef alleen achterblijft om alles te regelen.

De klanten, die de nieuwe ‘halve lockdown’ betreuren maar solidair blijven met de sector, zijn wel te vinden voor de formule. Maar om op het aanbod te kunnen ingaan, moeten ze weten welke restaurants de formule toepassen.

Een duwtje in de rug is dan ook welkom!

Een van de onlangs gelanceerde initiatieven is het nieuwe FOODMOVE-platform.

Drie gastronomische vrienden (Jean-Christophe Jassogne, Philippe en François Limbourg) hebben dit platform gelanceerd in een geest van solidariteit met de horecasector. Het is volledig gratis voor zowel de gebruikers als de aanbieders.

FOODMOVE is gewoon een kaart van restaurants die afhaalmaaltijden aanbieden.

  • Lekkerbekken gaan naar de website en klikken op de kaart om de restaurants in de buurt te vinden die afhaalmaaltijden aanbieden.

  • In minder dan een minuut registreren restauranthouders zich op het platform, dat 100% gratis is en voor iedereen openstaat, zodat lekkerbekken hen kunnen vinden.

De beheerders van de website verbinden zich ertoe dat de persoonsgegevens van de restauranthouders die zij op deze website coderen, op geen enkele wijze zullen worden gebruikt of openbaar gemaakt.

www.foodmove.be

Tekst: PVW

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven met nieuws uit de horecasector, gratis toegang krijgen tot tal van beurzen en elke maand gratis de online versie van het magazine ontvangen?
Schrijf je dan hieronder in: