Opnieuw victorie voor België! Onze Brusselse landgenoot Pierre Marcolini heeft onlangs voor de tweede maal de hoogste trede van het podium beklommen. Zo had hij in 1995 met het Belgische team in Lyon al internationaal naam gemaakt door de eerste prijs in het wereldkampioenschap Patisserie in de wacht te slepen. In 1995 opende Pierre Marcolini zijn eerste winkel in de prestigieuze Zavelwijk in Brussel.

Dit jaar werd hij op maandag 28 oktober tijdens de ceremonie van de ‘Wold Pastry Stars 2020’, die werd uitgezonden per webinar, bekroond met de felbegeerde titel van ‘Best Pastry Chef in the World’. Een zeer mooie erkenning, verleend door een unanieme jury, die een van onze meest emblematische maar ook meest mediavriendelijke Belgische banketbakkers-chocolatiers opnieuw in de schijnwerpers plaatst.

Ook een gelegenheid om eraan te herinneren dat een veertigtal Pierre Marcolini winkels de mogelijkheid bieden om de lekkernijen van onze nationale ster te ontdekken in België, maar ook in Frankrijk, Groot-Brittannië, China en Japan.

Voor meer informatie: www.eu.marcolini.com

Tekst: JR

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven met nieuws uit de horecasector, gratis toegang krijgen tot tal van beurzen en elke maand gratis de online versie van het magazine ontvangen?
Schrijf je dan hieronder in: