Vergers Boiron, Callebaut, Debic, Premium Gastronomie, Ranson en Bruyerre organiseren naar jaarlijkse gewoonte samen een aantal patisseriedemonstraties. Ideale periode en moment om exclusieve en gastronomische patisserierecepten voor de eindejaarsperiode te ontdekken. Er wordt dit jaar beroep gedaan op Pascal De Deyne en Jean-Thomas Schneider. Pascal heeft, na zijn opleiding in ‘Ter Groene Poorte´ en stage bij het gerenommeerde Fauchon, in enkele Belgische topzaken gewerkt waaronder patisserie De Baere (Brussel), Joost Arijs en Painture. Sinds ruim 3 jaar werkt hij als chef d’atelier bij patisserie Van Dender (zilveren medaille op de ´Coupe du Monde de la Pâtisserie 1999’ en hofleverancier). Gedreven, gepassioneerd en open op vlak van delen van kennis gaat hij op zoek naar nieuwe technieken en trends in de wereld van de patisserie. Pascal heeft deelgenomen aan diverse patisseriewedstrijden waaronder: 1ste plaats Chocolate Award Brugge 2014, 3de plaats La Coupe du Monde de la Patisserie Lyon 2011, 3de plaats nationale World Chocolate Master 2009, 2de plaats Dutch Pastry Awards 2008 en 1ste plaats Trophée Georges Boute, Brugge2007.

Jean-Thomas Schneider kan terugkijken op een indrukwekkend parcours. Als gepassioneerd en gedreven patissier werkte hij in de mooiste sterrenzaken in Frankrijk waaronder Arnsbourg, Espérance, Relais Bernard Loiseau, Hôtel Georges V, Meurice en Tour d’Argent. In 2010 leidt hij de productie bij de opening van Café Pouchkine in Parijs naast MOF Emmanuel Ryon, Wereldkampioen Patisserie 2017, samen met Etienne Leroy en Bastien Girard. In 2012 creëert hij JTSchneider.net, een consulting en opleidingscentrum die zijn kennis en passie via demonstraties, workshops en productieinterventies kan delen. In 2018 wordt hij Wereldkampioen Ijsbereider in Rimini, naast Christophe Domange, Benoît Charvet en Rémi Montagne.

Demonstraties

  • Maandag 17/09/2018 : Bruyerre, 34 rue François-Leon Bruyerre, 6041 Gosselies
  • Dinsdag 18/09/2018: Salons Ter Groene Poorte, Spoorwegstraat 14 8200 Brugge
  • Woensdag 19/09/2018: Institut Emile Gryzon Ceria, Emile Gryzonlaan 1, 1070 Brussel
  • Donderdag 20/09/18 :Ranson, Industrielaan 24 3730 Hoeselt

 

Alle demonstraties verlopen steeds tussen 13 en 17 uur.
De uiterste inschrijvingsdeadline is telkens één week voor de demonstratie.
Prijs inclusief syllabus & degustatie: € 30 (BTW inbegrepen).

televente@bruyerre.be – tel. 071 25 01 49

jeroen.debruyne@ranson.be – tel.  056 32 15 05