De bakkerij van 2020

EUROPAIN BAKE IN PARIS is de internationale beurs van de bakkerij-, banketbakkerij-, roomijs-, chocolade- en snoepgoedsector, een alomvattend evenement op wereldniveau dat alle Franse knowhow en internationale nieuwigheden op het vlak van producten, apparatuur en diensten verzamelt.

Europain 2018 wordt van 3 tot 6 februari gehouden in Paris-Nord Villepinte. De beurs wordt in drie delen opgedeeld: IK VERVAARDIG – IK VERKOOP – IK BEHEER (JE FABRIQUE – JE VENDS – JE GÈRE). Hierdoor zal de bezoeker gemakkelijker nieuwe diensten, producten en materiaal kunnen ontdekken. Hoe een zaak beheren? Hoe de organisatie verbeteren? Hoe klanten ontvangen? In een sector in volle transformatie is het belangrijk om de juiste keuzes te maken en de juiste oplossingen te vinden. Europain brengt alle partijen die essentieel zijn voor een goed beheer van bedrijven in de bakkerij- en banketbakkerijsector op één plaats samen.

IK VERKOOP (JE VENDS)

Vandaag is de klant bij de bakker niet meer enkel op zoek naar een eenvoudig stokbrood of taartje. Hij wenst rustig te kunnen zitten en een aangenaam moment te beleven, met een warm drankje en gastronomische meeneemhapjes of hartige formules op de etenstijden. Voor professionals bieden coffee corners, werkruimten en een betere indeling van de handelszaken meer mogelijkheden om hun omzetcijfer te verhogen en uitdagingen aan te gaan om competitief en succesvol te blijven. De exposanten van Europain zorgen samen voor een uitgebreid aanbod van cafetaria‘s, ingrediënten en afgewerkte producten voor de bakkerijrestauratie. Ook is er plaats voor kleine apparatuur en diensten ter ondersteuning van professionals in de verbouwing van buurtwinkels in multifunctionele uitwisselings- en proeverijzaken.

Een andere revolutie in de consumptiepatronen is de digitalisering die binnendringt in de wereld van de foodservice. Uiteraard is hierbij ook de bakkerij- en banketbakkerijsector betrokken. Van de eenvoudige raadpleging van openingsuren tot de online verkoop, mobiele betalingen en snelle geldopname: de nieuwe technologieën zijn een revolutie in het bedrijfsleven en in de dienstverlening aan de klant, in het bijzonder bij de millennials. Alle actoren die professionals ondersteunen om deze overgang te waarborgen op het vlak van adviesverlening, technologie en aangepaste apparatuur, zullen aanwezig zijn op Europain. De focus ligt op centrale thema’s zoals online bestellen en het beheer van onverkochte producten.

Hier zijn zeker niet te missen:

  • Interview met Steve Broutin, CEO van Rapidle, over Click & Collect, op zondag 4 februari om 10u50;
  • Interview met Camille Colbus, operationeel directeur van Too Good To Go, over de digitale oplossingen om onverkochte producten te beheren, op dinsdag 6 februari om 10u50.

 

IK BEHEER (JE GÈRE)

Alle leidinggevende aspecten van het ondernemerschap in de bakkerij en de banketbakkerij komen ook aan de orde: rechtsbijstand, verzekeringen, boekhouding, productieplanning, en uiteraard opleiding en beheer van human resources. Op die manier zullen de bezoekers bijvoorbeeld softwareoplossingen kunnen ontdekken die alle aspecten van het personeelsbeheer omvatten. Men zal ook talrijke technologieën ontdekken om tijdwinst te boeken en de verkoop te optimaliseren. De automatische kassa, het beheer van voorraden of personeelsrotaties zijn een paar voorbeelden van de dienstverlening die aan professionals uit de bakkerij- en banketbakkerijsector worden voorgesteld, ongeacht de grootte van hun activiteit.

Tot slot, te midden van de zone Ik Beheer (Je gère), zal de Rue des Ecoles alle opleidingen aangaande de beroepen in deze sector samenbrengen. Deze talrijke gevarieerde opleidingen kunnen zowel digitaal als in de vorm van bijscholing, gespecialiseerd of versneld worden georganiseerd. Ze bieden ieder die het wenst de mogelijkheid om beroepen van de bakkerij- en banketbakkerij in hun zaak te integreren of toekomstige bekwame, gemotiveerde en opgeleide werkkrachten te vinden.

Niet te missen:

  • Interview met Emmanuel Tertrais, oprichter van Baguette Academy over het thema van de digitale bakkerij-opleiding, op zondag 4 februari om 16u35;
  • Rondetafel met Cédric Le Brian, consultant en zaakvoerder van een bakkerij, over de HR-problematiek en het beheer in de winkel, op maandag 5 februari om 15u10.

Europain wordt in België vertegenwoordigd door Promosalons (tel. 02 534 98 98, esegura@promosalons.com).

 

 

www.europain.com