INGREDIËNTEN

Voor 8 personen

  • 4 filets van jonge wijfjeseend
  • 4 aardappelen
  • 4 eetlepels suiker
  • 6 eetlepels azijn
  • 1,5 dl kersensap
  • 1,5 dl witte wijn
  • 4 dl kalfsfond
  • 3 courgettes
  • 16 Burlat kersen

BEREIDING

De filets van jonge wijfjeseend schoonmaken en ze een beetje ontvetten. Ze laten kleuren in een hete pan en afbakken in de oven op 120°C.

Voor de kersensaus.
Een karamel maken met de suiker, deze bruin laten worden en deze met azijn verdunnen. De jus en de witte wijn toevoegen en laten indikken tot de helft. De bruine fond toevoegen, deze laten uitkoken en binden indien nodig.

Een suikersiroop maken en de kersen er even in pocheren.
Enkele courgetteballetjes maken, ze even blancheren en ze met de rest pureren.

Pommes gaufrettes maken met de aardappelen.

De verschillende bereidingen op het bord schikken.

Wijntip

Chinon “Gravenières”, Domaine Jourdan, Biodynamie