INGREDIËNTEN

Voor 8 personen

  • 1 kg opgebonden Holstein filet pur
  • Enkele mooie primeurgroenten, afhankelijk van de markt
  • 4 mooie sneetjes foie gras om te bakken
  • 1/2 l bruine fond
  • 1/2 l gevogeltefond
  • Groene peper op nat
  • 2 fijngehakte sjalotten
  • 200 g bulgur
  • Kruiden en specerijen

BEREIDING

De filet pur goed saignant bakken. De bulgur koken en op smaak brengen  met kruiden en specerijen.
De primeurgroenten blancheren, ze onmiddellijk afkoelen  en ze opnieuw verwarmen met boter net voor het serveren.

Om de groene pepersaus te maken: de sjalotten laten slinken en de in water gespoelde peperkorrels toevoegen. Bevochtigen met de twee fonds en laten indikken tot de gewenste consistentie.
Met boter opkloppen net voor het serveren. Net voor het serveren de in kleine stukjes gesneden foie gras in een pan bakken.

Alle bereidingen onmiddellijk serveren.

Wijntip

L’Hospitalitas, Coteaux du Languedoc La Clape, Gérard Bertrand