Eind november opent sterrenchef Sergio Herman van The Jane in Antwerpen in dezelfde stad een frituur, in de autovrije Korte Gasthuisstraat. Dit wordt het eerste filiaal van een keten van luxefrituren. In dit ‘Frites Atelier’ krijgt het klassieke bakje frietjes een heel andere betekenis. Sergio zal er een geheel eigen signatuur aan geven, met unieke recepten. Zoals hij zelf zegt, experimenteerde hij anderhalf jaar met diverse aardappelrassen en manieren om de frietjes te bakken.

Begin juni was hij klaar om het eerste Frites Atelier te openen in het Nederlandse Den Haag, en Utrecht volgde in september. En er komen nog meer vestigingen in Nederland.

Sergio, die uiteraard niet zelf de frietjes bakt, selecteert elke maand de aardappelrassen die dan op hun best zijn.

De klant heeft de keuze uit vijf sauzen: met peper, basilicum, truffel, bearnaise, en er is er altijd nog een oerdegelijke Belgische mayonaise. Bovendien zijn er steeds groenten van het seizoen. Naast stoofvlees wordt in Antwerpen ook een aantal vleessnacks en een unieke vleeskroket aangeboden. En de servetten dragen de humoristische creaties van tekenaar Kamagurka.

hm167_webnews_sergiohermanfrituur_foto1