Ingrediënten
12 gamba’s 13/15
200 g verse bladspinazie
100 g prei
Peper
Zout
Extra-vierge olijfolie
Look
Bereiding
Bak de gamba’s in de pan in 1 el olie gedurende 5 minuten op een hoog vuur. Zweet de spinazie aan op een zacht vuur gedurende 5 à 6 minuten. Snijd de prei in fijne slierten en frituur ze. Dresseer de spinazie in een cirkel op het bord, en de gamba‘s er bovenop met de voelsprieten in de lucht.
Wijntip
DOMAINE D’AUBARET – CHARDONNAY
De oogst van deze druiven (100% Chardonnay) gebeurt specifiek ’s nachts omdat de lucht dan koeler is. Het hele proces van vinificatie vindt plaats onder behoud van zuurstof. Eerst ondergaan de druiven een proces van maceratie met behoud van de velletjes gedurende een aantal uren. Nadien volgt een trage fermentatie waarbij het sap rijpt in roestvrije stalen tanks.
De kleur van de wijn is elegant lichtgeel met subtiele groene tinten.
