Ingrediënten
200 tot 250 g rumsteak of filet van rund
20 g rucola
2 el goede olijfolie
Crème van aceto balsamico tradizionale di Modena
Fleur de sel
Teentje look
Parmezaanschilfers
Krokante groentjes volgens seizoen
Bereiding
Wrijf het vlees in met de look, en daarna met 1 el olijfolie. Kruid gul af met zout en peper. Laat in een kom een snuifje zout smelten in 1 kl balsamico-azijn, en meng vervolgens hieronder met een vork 1 kl olijfolie.
Meng hieronder dan de rucola. Gril het vlees bleu op een hevig vuur gedurende 2 minuten aan elke kant. Snijd dan in lamellen van een halve tot één centimeter dik. Dresseer op de groenten.
Wijntip
CHÂTEAU D’AUBARET
De druiven van deze wijn (Syrah en Grenache) worden geteeld op een plateau met een ondergrond van klei en leisteen, wat zorgt voor een karakteristieke rode kleur. Door de vele uren zonlicht worden de druiven gerijpt tot perfect aromatische vruchten met een hoge maturiteit.
Na het oogsten volgens de traditionele methode ondergaan de druiven een proces van langdurige fermentatie. Een deel wordt gerijpt in eikenhouten vaten. Resultaat is een intense, robijnkleurige wijn met tinten van violet.