Gault&Millau was dit jaar voor de 10e keer aanwezig op Tomorrowland voor inspecties van het aanbod aan ‘festival food’ en ‘food concepten’. De restaurantgids reikte daarbij enkele awards uit aan de best presterende foodstanden.

Gault&Millau Festival Food Awards

Uit de meer dan 100 foodstanden met meer dan 300 gerechten werden enkele winnaars geselecteerd binnen 5 categorieën:

  1. Gault&Millau Best Festival Food – Streetfood:

    Chicken thigh skewers – Chef Pam

Chef Pam is de jongste Thaise vrouwelijke chef die de prijs voor “Asia’s Best Female Chef from World 50 Best Restaurants” kreeg. Haar kipsaté was dan ook de perfecte streetfood integratie door smaakvol vlees van gemarineerde kippendijen te gebruiken en die perfect te garen.

  1. Gault&Millau Best Burger or Bun:  

    Vegetarian Tomorrowland Burger – We Are One World

Belangrijk was niet één keer een perfecte burger te serveren maar bij de diverse testen telkens constante topkwaliteit te brengen. De burger, gemaakt van soja, was goed gekruid en is een meer dan waardig alternatief voor vlees. Lichtjes gesmolten cheddar, rode ui en een beetje pickles brachten extra spanning bij de verse sla. Afgewerkt met de geheime ‘Tomorrowland saus’ zorgde deze burger voor een dagelijkse hoge score! 

  1. Gault&Millau Best Festival Food – Gastronomic:  

Het meest gastronomische festivalgerecht, waarbij zowel presentatie, finesse en smaak beoordeeld werden.

    Gegrilde dorade – BBQBros

Wie Mesa Garden dit jaar bezocht kon niet naast de BBQBrothers uit Libanon kijken. De filet werd gebakken op de Ofyr en geserveerd met een knapperige komkommersalade, crispy chili, kruidensalsa, gebakken en perfect gekruide aardappeltjes, notencrumble en veel verse kruiden. 

  1. Gault&Millau Best Veggie Food:

    Indian curry, butter paneer – Mission Massala

Het aanbod aan vegan en vegetarische gerechten blijft elk jaar stijgen. Door de kip te vervangen door paneer, een verse zure kaas van volle buffel of koemelk die veel in India wordt gebruikt, krijg je een perfect alternatief met zelfs extra spanning wanneer hij lichtjes gegrild wordt.

  1. Gault&Millau Best Dreamville Experience:

    Croissita – Bokertov

Ontbijt, brunch & lunch vormen een belangrijk deel van de dagelijkse maaltijden op Dreamville en lopen volgens persoonlijke timings door elkaar. Een croissant in de vorm van een bun met veel boter, hierbij ei en een beetje cheddar afgewerkt met spiced honey voor de zoete toets. Perfect als ontbijt tijdens lunchtijden voor de ‘People of Dreamville’. Voor ons alvast de perfecte start van de dag!