Om de heropstart op 8 mei een duwtje in de rug te geven schenkt Brouwerij De Brabandere uit Bavikhove aan alle geïnteresseerde horecazaken gratis een vat of een bak bier. En daarmee houdt het niet op: bakken bier, waters en frisdranken die vervallen zijn worden gratis vervangen door verse producten, en de bierleidingen van alle klanten worden kosteloos gereinigd. U ziet: ondanks de verliezen van het moeilijke voorbije jaar blijft de brouwerij investeren in de ondersteuning van de horeca.

Eerder dit jaar kregen de horeca-uitbaters die een pand bij De Brabandere huren reeds een maand vrijstelling van betaling. Overigens: de brouwerij vindt het ook belangrijk om met de klanten naar persoonlijke oplossingen te zoeken om samen deze crisis door te komen.

Voor alle horecazaken in België

Sales- en marketingdirecteur Stijn Vermoere: “We hopen op deze manier een extra steentje bij te dragen voor een succesvolle heropstart. En wat meer is: dit geschenk is niet alleen voor onze eigen zaken, alle horecazaken in België kunnen hier op intekenen via een online formulier. Al onze klanten kregen reeds een mail en we lanceerden het inschrijvingsformulier via onze sociale media. Ook de bierhandels werken enthousiast mee.”

Albert De Brabandere verduidelijkt: “Niet alleen vers bier, maar ook een propere leiding vormt de kern van een goed draaiend café. Voor ons is het dus een prioriteit om hier de puntjes op de i te zetten alvorens onze cafés terug open gaan en de tapkraan open zetten”.

Op dit moment is het technisch team van Brouwerij De Brabandere daarom volop bezig met het kuisen van de leidingen bij de klanten. Een goede reiniging van de bierleiding is namelijk belangrijk om de kwaliteit van het bier op peil te houden en dat is voor brouwers van levensbelang.

Brouwerij De Brabandere is bekend van onder anderen Bavik Super Pils, Kwaremont en de iconische Petrus.

Albert De Brabandere: “Wij kijken alvast enthousiast uit naar de eerste versgetapte pint op 8 mei, en, naar wij hopen, u ook.”

www.brouwerijdebrabandere.be

@brouwerijdebrabandere