Ingrediënten

  • 2 forelfilets

  • 1000 g grof grijs zout

  • 100 g suiker

Kruidenmix:

  • 15 g venkelzaad
  • 5 g kruidnagel
  • 15 g kardemom
  • 15 g Sichuan-peper

Voor de brunoise van wintergroenten en -fruit:

  • 1/2 wortel
  • 1/2 mango
  • 2 passievruchten
  • 1 peterseliewortel
  • 1 rode biet
  • 1/8 knolselderij).

Voor de vinaigrette:

  • Mandarijnsap
  • Olijfolie
  • Xeresazijn
  • Verse passievrucht

bereiding

De forelfilets zouten en twee uur laten rusten in grof grijs zout waaraan u 10% suiker en de kruidenmix (venkelzaad, kruidnagel, kardemom, Sichuan-peper) hebt toegevoegd. 50 g gemengde kruiden voorzien voor 1 kg zout.

Na twee uur de filets afspoelen en afdrogen.

Een brunoise maken van de wintergroenten en -fruit.

Een vinaigrette maken van alle bovenstaande ingrediënten.

Opmaak: de forelfilets in het midden van het bord leggen. De brunoise van wintergroenten en -fruit er rondom schikken, waarbij u de verschillende kleuren afwisselt. De vinaigrette op harmonieuze wijze toevoegen.