Een horecazaak openen in volle coronaperiode en toch alle vertrouwen ­hebben in de toekomst? Door het aanbieden van pizza’s wist de horeca in recreatiedomein De Lilse Bergen snel het vertrouwen van vaste klanten en van dagjestoeristen te winnen.  

Op 1 april 2020 werden Piet Daneels en zijn twee compagnons de nieuwe concessiehouders van de horeca in De Lilse Bergen. Geen ideale datum, zoals we ondertussen weten, ondanks het mooie terras van 600 vierkante meter. “We moesten dus heel voorzichtig beginnen,” vertelt Piet Danneels. Klanten zijn kampeerders – vaste, vaak terugkerende gasten en eenmalige kampeerders – en natuurlijk ook de vele dagtoeristen. Zeker wie vaak komt, houdt van afwisseling. Daarom werden al na een paar weken naast frietjes (en bijhorende snacks), hamburgers en croque monsieurs ook pizza’s aangeboden. 

“We kozen voor het Perfettissima-gamma van Dr. Oetker Professional,” vertelt Piet Daneels. “Pizza’s bleken heel dankbaar te zijn voor takeaway, ook al omdat ze verpakt worden in handige dozen. Ook met de heropening van de horeca – eerst het terras, later ook de binnenruimte – blijven we die pizza’s aanbieden, we zijn zeer tevreden over de verkoop. Wij zijn geen gastronomische zaak, maar willen onze klanten goed verzorgen. We kozen dus niet voor de goedkoopste pizza, wel voor een pizza die de vergelijking met verse pizza kan doorstaan. In bediening gebruiken we speciale pizzaborden en pimpen we de pizza’s met rucola en kerstomaatjes. Het uitzicht van een echte pizza! Met daarbij een pikant sausje voor klanten die dat willen… We doen niet alsof we ze vers bakken, als mensen ernaar vragen vertellen we dat om een speciale horecalijn gaat en de klanten vinden de kwaliteit alvast goed!”

Nieuwe smaken

De bereiding van de Perfettissima-pizza’s is gemakkelijk, de pizza wordt gebakken zodra die is besteld. Geen stockverlies dus, want je moet vooraf niets ontdooien. En de pizza is op een paar minuten klaar, zonder dat je daarvoor een chef-kok moet zijn. “Een dankbaar product,” besluit Piet Daneels. En de keuze tussen meerdere pizza’s valt in de smaak van de klanten: “Margarita is de meest gekozen smaak, gevolgd door de pizza met salami. Maar de variant met gegrilde groenten is een sterke stijger, mensen staan open voor lekkere nieuwigheden. We zullen het aantal smaken in de toekomst waarschijnlijk nog uitbreiden. De vaste kampeerders houden van een beetje afwisseling… Mijn eigen favoriet? De Perfettissima met tonijn!”

Ondersteuning

De Lilse Bergen werkt voorlopig nog met twee eigen ovens, omdat men nog niet op volle kracht kon werken. Dr. Oetker Professional, dat met allerhande POS-materiaal (beachvlaggen, snijplanken, pizzamessen en dergelijke meer) een totaalpakket aanbiedt, zal tijdens het volgende pizzaweekend van De Lilse Bergen wel aanwezig zijn met extra ovens. Dat zal nodig zijn: een vorig pizzaweekend was goed voor een verkoop van 331 pizza’s. Ter vergelijking: op een gewone dag in coronatijd gingen er tot 50 pizza’s de deur uit. “De vraag groeit,” zegt Piet Daneels. “Mensen komen terug, dan weet je dat je goed zit. De pizza’s zijn met hun 29 centimeter diameter ook lekker groot, misschien moeten we het kleinere formaat ook aanbieden, voor kinderen. Dat bekijken we met de mensen van Dr. Oetker. Voor deze Perfettissima-lijn zijn ze echt no-nonsense, ze spelen vooral de kwaliteit uit en geven daarnaast ook tips rond presentatie en zo.” En als Piet Daneels zelf tips mag geven? “Bewaak als horeca-uitbater zelf ook de kwaliteit,” zegt hij. “Dat is dé troef van deze pizza’s. En breng af en toe een nieuwe smaak. Niet te vaak, pak bijvoorbeeld elk seizoen uit met een nieuwigheid.” 

gratis staal

Wil u net als Piet aan de slag gaan met Pizza Perfettissima, maar twijfel je nog een beetje, vraag hier je gratis staal aan:

www.oetker-professional.be/gratispizza

VZW De Lilse Bergen
Strandweg 6, 2275 Gierle (Lille)
www.delilsebergen.be
www.oetker-professional.be

Tekst: WDM