Horeca Expo komt eraan. Van 19 tot 23 november 2017 is Flanders Expo in Gent hét trefpunt voor alle horecaprofessionals. Reeds 29 jaar is dit met een oppervlakte van 54.000 m² de grootste totaalbeurs voor de Belgische horecasector en grootkeukens. De naar schatting 50.000 bezoekers vinden er meer dan 650 exposanten met een goede 3.000 merken.

Dit jaar pakt Horeca Expo opnieuw uit met een aantal specials.

 • Het Innovation Platform in hal 3 wordt omgetoverd naar een plek vol verbeelding. Laat u inspireren door Food Inspiration, Foodproof, Leadersclub en Living Tomorrow, en ontdek de beste nieuwigheden uit de horecasector, bekroond met een Innovation Award.
 • Beloftevolle starters staan samen in het Startersdorp, rondom het Innovation Platform.
 • In hal 4, ‘Fresh & Authentic’, vindt u de Food Market. Exposanten staan er klaar met trendy en ambachtelijke producten.
 • De Coffee & Tea Market bevindt zich in hal 2. De geur van versgebrande koffie zal u hier niet loslaten.

 

 

Veelbelovend randprogramma

Naast de ‘klassieke’ beurs biedt Horeca Expo ook tijdens deze editie weer heel wat culinaire wedstrijden, workshops met de beste barista’s en thee-experten, trend talks door sterke innovatieve bedrijven, demonstraties door sterrenchefs en seminaries door organisaties met expertise in en een hart voor horeca.

En verder nog: startersopleidingen van Horeca Vlaanderen, de Feestelijke Intronisatie van de O’de Flander, boeiende infosessies door Vredeseilanden, de Nationale Dag van de Friturist door Navefri, de uitreiking van de Belgian Beer Challenge…

Een aantal gegarandeerde publiekstrekkers:

 • Belgische Selectie Bocuse d’Or 2017
  Werden hiervoor geselecteerd: Dany Lombart (Le Val d’Heure, Montigny le Tilleul); Karen Torosyan (Bozar, Brussel); Kenny Bernaerts (Studio Bern, Brussel); Lode De Roover (Fleur de Lin, Zele) en Jan Van de Velde (Martinique, Mechelen). De winnaar gaat naar de Europese finale in Turijn in juni 2018 en hopelijk verder naar de wereldfinale in Lyon in januari 2019.
 • Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux
  Prestigieuze kookwedstrijd georganiseerd door de gastronomische vereniging ‘Les Disciples Escoffier Benelux’.
  Thema voor de wedstrijd van dit jaar is duif in een koude/lauwe en in een warme bereiding. De winnaar gaat begin maart 2018 door naar de internationale finale in Zürich.
 • Viskok van het jaar 2018
  Voor de 29ste keer gaat de VLAM op zoek naar het lekkerste en origineelste gerecht met rode poon, de ‘Vis van het Jaar’.
 • Beste Grootkeukenkok van België 2017 – 2018, wedstrijd georganiseerd door de Vlaamse Vereniging Grootkeukenkoks. 5 Belgische koks krijgen de opdracht een eigen creatie van een 3-gangen feestmenu te brengen voor een gemeenschapskeuken.
 • Vegucation Demonstrations: Vegucation inspireert horecaprofessionals tot het gebruik van meer groenten en fruit. De consument van vandaag eet steeds vaker veggie en maar liefst 4 op 5 Vlamingen wil een vegetarische optie op de menukaart.
 • Culinaire demonstraties met Belgisch Wit-Blauw met Alex Verhoeven (Fleur de Sel). VLAM verrast u met culinaire demonstraties rond magistraal vlees van het Belgisch Wit-Blauw.
 • Belgian Bocuse d’Or Commis Challenge 2017: selectie van de jonge keukenhulp die met de geselecteerde chef naar de Europese finale van de Bocuse d’Or zal gaan, en wie weet ook wel verder naar de wereldfinale in Lyon.
  De geselecteerde jongeren zijn: Nicolas Domergue (Hotelschool Namen); Piet Van de Casteele (Ter Duinen, Koksijde); Bjarne Vermeersh (Spermalie, Brugge); Frederik Van de Schoor (Talentenschool Turnhout) en Bert Messely (Hotelschool Kortrijk).

 

 

Chef’s Place

Chef’s Place is een exclusieve netwerkformule, enkel toegankelijk voor een select publiek van topchefs en sommeliers. Naast fine food en delicatessen is er plaats voor ambacht en het meest moderne kookmateriaal.

U vindt er topproducten met aandacht voor diversiteit, natuurlijke groei en wisseling van de seizoenen. In samenwerking met diverse gastronomische partners, zijn er unieke Masterclasses en exclusieve tastings.

Het Wine Village is hét wijnforum in België voor topchefs en sommeliers. Net als Chef’s Place is dit enkel toegankelijk op uitnodiging. U vindt hier de allerbeste wijnen en spirits op één inspirerende locatie. Bovendien kunt u deelnemen aan de Masterclasses Wine & Cocktails onder begeleiding van WineWise. Dankzij het professionele platform Bottlebooks kunt u hier wereldwijd wijninformatie delen.

En dan zouden we het nog haast vergeten. Tijdens Horeca Expo wordt de Michelin BeLux Gids 2018 voorgesteld (enkel op uitnodiging), en Gault&Millau, van zijn kant, organiseert ook dit jaar weer een netwerkevent voor professionals uit de grootkeukens.

 

 

Praktisch

Flanders Expo, Maaltekouter 1, 9051 Gent. Om parkeerproblemen te vermijden neemt u best de tram vanaf het treinstation Gent Sint-Pieters.

Van zondag 19 tot en met donderdag 23 november

Dagelijks van 10u30 tot 19 uur, behalve op donderdag van 10u30 tot 17 uur

Toegang en registratie: om Horeca Expo te bezoeken heeft u een (gratis) registratiecode nodig, die u bij uw leveranciers-exposanten kunt krijgen. Na uw aanmelding via de website ontvangt dan een bevestigingsmail, met daarin een link om uw toegangsbewijs af te drukken.

Vakbezoekers zonder uitnodiging betalen €50 ter plaatse aan de kassa. Laatstejaars leerlingen van hotelscholen kunnen de beurs enkel op donderdag bezoeken mits voorafgaande registratie via het scholenformulier (€10 per leerling).

Een handige app voor uw smartphone loodst u probleemloos door de beurs en het programma. Ga in uw store op zoek naar ‘Horeca Expo’. Trouwens, in alle hallen van Horeca Expo is er gratis WiFi. Via dezelfde app kunt u ook stemmen voor uw favoriete ‘Innovation Award’.

We beseffen dat wij hier verre van volledig zijn, en verwijzen u dan ook graag naar de website van Horeca Expo.

www.horecaexpo.be