Varkentjes Cash en Carry accentueren de verruimde versafdelingen van Horeca Totaal Oostende

Horeca Totaal, inspiratiebron en totaalleverancier voor horeca en grootkeuken met dagverse kwaliteitsproducten, vernieuwt en breidt zijn vestiging in Oostende uit. De oppervlakte is nu één vierde groter (van 6.500 m² naar 8.000 m²) en het gamma is aanzienlijk verruimd, onder meer met een versterkte klemtoon op de verruimde versafdelingen. Deze versterking van zijn positie in de provincies Oost- en West-Vlaanderen kreeg een extra dimensie door de komst van twee varkentjes van het unieke ras Seigneur de Vidaigne, grootgebracht in Westouter (Heuvelland).

 

 

Horeca Totaal heeft vestigingen in Brugge en Oostende. Deze laatste kwam in 2006 tot stand door een samenwerking tussen de Oostendse familie Dubron en de Brugse familie D’Hoore. De winkeloppervlakte groeide van 5.000 m² bij de start naar 6.500m ² en dus nu verder naar 8.000 m². De vestiging in Oostende is in een renovatiefase en een eerste vleugel van de zaak is ondertussen aangepast aan het nieuwe concept, waarbij de klemtoon nog meer ligt op verse producten. Op dit ogenblik heeft Horeca Totaal een assortiment dat gaat over bieren en frisdranken, diepvriesafdeling en droge voeding, groenten en fruit en non food, verse vis, vers vlees, zuivel, wijnen en sterkedranken, en dekt zo’n 35.000 artikelen met de klemtoon op kwaliteit, service en advies. Het assortiment is niet alleen zeer breed maar ook zeer diep en maakt het mogelijk dat de horeca permanent het juiste product vindt dat past in zijn concept en dit aan de juiste prijs binnen zijn positionering. In de versafdeling staat 20 jaar ervaring op vlak van verse vis centraal, bij de verse groenten staan de lokale producenten op de voorkeurslijst maar vindt u ook het volledige wereldaanbod en bij het vers vlees vindt u de beste diersoorten uit West-Vlaanderen maar ook de meeste internationale toprassen.

Om deze trend naar bijzondere rassen en versheid te beklemtonen heeft Horeca Totaal ook zijn eigen varkensras, Seigneur de Vidaigne, ontwikkeld: het resultaat van een terugkruising tussen verschillende oude en vergeten varkensrassen. Al enkele jaren kweekt Horeca Totaal een eigen varkensras in zijn boerderij op de flanken van de Vidaigne-heuvel: de Seigneur de Vidaigne. Dit in eer herstelde edele varkensras (we kunnen spreken van een oerras) werd verder verfijnd in Westouter. Ondertussen gedijen ze ook goed in de polders. Ze genieten in de open lucht van heel veel vrijheid en uiteraard kennen ze geen antibiotica. Deze varkentjes worden op een zeer rustige manier gekweekt, blijven voldoende lang bij de moeder en zijn daardoor zeer stressbestendig, wat de kwaliteit van het vlees sterk ten goede komt. Het was aan burgemeester Johan Vande Lanotte om het lint door te knippen en de twee varkentjes binnen ta laten in hun leefruimte binnen Horeca Totaal, vanaf nu hun nieuwe biotoop.

Hun naam? Cash & Carry. Hoe kon het anders?

www.horecatotaal.be