Brouwerij Rodenbach, sinds 1821 gekend als brouwer van Vlaams roodbruin bier, kondigde in het voorjaar aan 2,3 miljoen euro te investeren in de brouwerijinstallaties in Roeselare. De Rodenbach-bieren kregen meteen ook een volledige restyling. De nieuwe uitstraling brengt meer eenheid maar tegelijk ook meer duidelijkheid in de diverse soorten Rodenbach. Van oudsher is de verfrissende Rodenbach hét geliefde bier aan de Belgische kust en dat wil Rodenbach nu nog meer kracht bijzetten.

Rodenbach houdt van de kust en de kust houdt van Rodenbach! Rodenbach verrast iedereen die van bier houdt, met de slogan ‘Rodenbach, Cheers to the unexpected’.

Rodenbach Unexpected Beach Bar

Van 2 augustus tot 6 augustus pakte Rodenbach uit met de ‘Rodenbach Unexpected Beach Bar’. Nabij de O’Neal beach club in Blankenberge werden strandgangers uitgenodigd voor een ‘Rodenbach vrije val’. Vanuit een 16 meter hoge installatie kon men een sprong maken naar de ‘Rodenbach Unexpected Beach Bar’. Deze attractie was gratis en voorbehouden voor badgasten vanaf 16 jaar. Op ‘Oostende Koerse’ brengt Rodenbach elke maandag dan weer verfrissing bij de spannende paardenrennen en het geweldige muzikaal programma.

Rodenbach gaat tijdens het zomerseizoen in het straatbeeld niet onopgemerkt voorbij. De ‘Rodenbach Kusttram’ voorziet de hele kustlijn van verfrissende ritten, op die tram worden reizigers getrakteerd op een lekker gekoelde Rodenbach. Deze activatie wordt doorgetrokken met onverwachte, originele traktaties in de horeca en beach bars. Affichage en een ‘Boomerang campagne’ brengen Rodenbach extra onder de aandacht.

‘Métier’ van de bovenste plank

De eigenzinnige brouw- en keldermeesters van Rodenbach verfijnden gedurende decennia het brouwproces. De ‘vinificatie’ en maturatie van hun bieren gebeurt gedurende twee jaar op 294 staande eikenhouten foeders. Twee ‘kuipers’ bouwen en restaureren dagdagelijks deze foeders. Ze zorgen ook voor de overlevering van vakkennis want hiervoor bestaat er geen opleiding. Deze kennis willen ze nu ook breder delen, de brouwerij lanceerde het idee om via een vakantiejob hun kennis door te geven. Jos Van Damme, student industrieel ontwerper, krijgt het voorrecht om in september de stiel van de kuipers van nabij te volgen in een ‘foeder-masterclass’.

Door de jaren heen is het portfolio van brouwerij Rodenbach sterk uitgebreid. Rodenbach Classic is dé verfrissende dorstlesser, Rodenbach Grand Cru en Rodenbach Vintage lenen zich uitermate tot degusteren en zijn ideale begeleiders van gastronomische gerechten net zoals hun afgeleide fruitversies, Rodenbach Alexander en Rodenbach Caractère Rouge.

www.rodenbach.be