S.Pellegrino zoekt voor het derde jaar op rij de beste jonge chef ter wereld. Wie weet komt die wel uit België! Chefs die jonger zijn dan dertig kunnen zich inschrijven vanaf 1 februari. De derde editie is op een paar punten verbeterd om de deelnemers meer mogelijkheden te bieden zichzelf te presenteren en genoeg zichtbaarheid te creëren.

Vorig jaar mocht de wedstrijd 3.000 inzendingen ontvangen.

De wedstrijd loopt over 18 maanden; de winnaar wordt bekendgemaakt in juni 2018 in Milaan. De verlengde duur van de wedstrijd geeft de semifinalisten de kans om meer tijd door te brengen met hun Mentor Chef. Op die manier kunnen ze hun vaardigheden verfijnen en zo hun ‘signature dish’ optimaliseren.

Na een aantal selectierondes en lokale wedstrijden, is er de grote finale in juni 2018 in Milaan.

Aanmelden voor de S.Pellegrino Young Chef 2018 kan vanaf 1 februari 2017 op www.sanpellegrino.com. De website zal dienen als de nieuwe digitale hub van de competitie.

Inschrijvingen worden aanvaard in het Engels, Spaans, Mandarijns, Frans en Italiaans. Wel moeten de deelnemers kennis hebben van het Engels, aangezien dat de officiële taal van de competitie is.

www.sanpellegrino.comwww.finedininglovers.com